Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zvon

Iris Murdoch

Vyšehrad | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 282
Jazyky: česky
Překladatel: Vlasta Hesounová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7021-380-9 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Vladimír Verner
Vystaveno: út 30. listopadu 2021 15:56
Číslo položky: 250529

Jemný psychologický román, v němž skupina mužů a žen řeší své osobní i náboženské problémy na letním pobytu v magické blízkosti kláštera.
Starý dům Imberský dvorec, volně spojený s klášterem benediktinek, je sídlem nepočetné laické komunity a několika jejích hostů. Je to společnost různorodá: nevěrná manželka, panovačný manžel, dychtivý student, problematičtí sourozenci - dvojčata, vůdce komunity zmítaný pochybnostmi o sobě a své víře a spalovaný utajovanými city. V romantickém prostředí to pod povrchem konvence vře skrytými křivdami, nedorozuměními a vášněmi. Nálezem tajemného, dávno pohřešovaného zvonu na dně jezera události kulminují, lidské osudy se prudce střetnou a děj nenávratně spěje k tragickému, ale i osvobozujícímu vyvrcholení. Román virtuózně sepsala Angličanka s irskými kořeny, jiskrná vypravěčka lehkého stylu a duchaplných námětů, dáma, jejíž literární postavy se nám dokonale dostanou "pod kůži". Tentokrát nám nabízí příběh poraněných srdcí, plný znepokojivého smutku a zlatavého půvabu pozdního léta.

Komentáře ke knize
Iris Murdoch

Dame Jean Iris Murdochová byla britská prozaička a filozofka irského původu. Její romány jsou většinou fantaskní povahy s filozofickým podtextem. Typické jsou časté odkazy na díla Tolstého a Dostojevského a další ruské realisty. Několikrát se dostala do užší nominace na literární cenu Man Booker Prize. Odešla do Oxfordu na Somervilleové kolej .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více