Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zvířata jdou pít

Cherry Kearton

Družstevní práce | 1940


79 Kč 49 Kč

Stav:
Mírně opotřebená
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 139
Jazyky: česky
Překladatel: Markéta Slonková
Série: Orbis pictus. Nová řada , sv. 9
Vydání: 2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 21. ledna 2020 13:29
Číslo položky: 84988

Cherry Kearton, jeden z nejlepších básnických interpretů života nespoutané přírody strávil třicet let svého dobrodružného života v africkém pralese a džungli. Svou bohatou žeň zajímavých postřehů shrnul v knize Zvířata jdou pít.
Před očima čtenáře vyvstane tu bohatá galerie obrazů, výjevy ze života divoké zvěře na pevnině i pod vodou záludné africké řeky. Antilopy, buvolci, impaly, opice, kobry, nosorožec, levhart a lev, hroši, želvy, a zejména strašlivý obr afrických řek - krokodýl - jsou zde zachyceni s přesností kamery a pohledem umělce.
Aniž se uchyluje od skutečnosti, oživuje Kearton básnickým slohem události, jež pozoroval po léta jako člen vědeckých expedic. Prostudoval opuštěné kraje, kam před ním vnikl jen málokterý běloch. Klad této knihy spočívá v pravdivém postřehu, nepřibarveném smyšlénkou a v uměleckém podání bohatých autorových zážitků.
Kniha náleží mezi nemnohé tituly, jež upoutají dospělého čtenáře stejné jako mládež, odborníka jako laika. Její bohaté zajímavé příběhy ji předurčují k tomu, aby si nalezla mezi čtenáři všech vrstev upřímné přátele.

2. vydání

Komentáře ke knize
Cherry Kearton

Cherry Kearton byl jeden z prvních světových fotografů divoké přírody a spisovatel. Královská geografická společnost uděluje na jeho počest ocenění - medaile Cherry Keartona.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více