Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Život na Zemi : 1. díl

David Attenborough

Panorama | 1986


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 341
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Ždářek, Eva Žďárková
Edice: Knihy o přírodě 78x
Vydání: 1
ISBN: 11-055-86
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Poznámka: obálka Václav Kučera
Vystaveno: po 13. září 2021 9:49
Číslo položky: 220878

Život na Zemi se vyvíjel nejméně tři a půl miliardy let. Atenboroughovi se podařilo na 344 stránkách skvěle vykreslit vznik života na Zemi tak dokonale, že si lze jen těžko představit dokonalejší a srozumitelnější formu výkladu.
Kniha vznikla současně se stejnojmenným třináctidílným televizním seriálem BBC a v jejích třinácti kapitolách autor vypráví strhující dějepis všech skupin živých organismů na naší planetě. Při početných výpravách za nejzajímavějšími, nejkrásnějšími i nejvzácnějšími představiteli přírody všech kontinentů procestoval přes dva milióny kilometrů. Jeho výklad může být proto tak zasvěcený a bezprostřední, protože je očitým svědectvím.

,,Kniha není jen jednou z dalších publikací o přírodě, je to fascinující a smělý nástin historie života na Zemi podaný zasvěceně, se zápalem, ale zároveň i pokorně a způsobem, jenž dráždí chuť k dalšímu poznávání,, napsal o tomto díle nositel Nobelovy ceny Niko Tinbergen.

Komentáře ke knize
David Attenborough

David Frederick Attenborough je britský přírodovědec, popularizátor, režisér, scenárista a dokumentarista. Jeho obličej i hlas jsou již přes 60 let spjaty s popularizací přírodních krás celého světa. Jeho nejznámějším dílem je devět sérií o různorodosti života na Zemi, které vytvořil ve spolupráci s BBC Natural History Unit. Společenskou formou a obsáhle zkoumá život na naší planetě. Je také bývalý senior manager BBC, kontrolor BBC Two a ředitel programu pro BBC Television po celá 60. a 70. léta 20. století. Měl staršího bratra režiséra, producenta a herce Richarda Attenborougha. Vyrůstal na koleji Univerzity v Leicesteru, kde jeho otec Frederick pracoval jako ředitel. Je prostřední ze tří synů. Starší Richard pracoval u filmu a mladší John Michael Attenborough zastával pozici ředitele automobilky Alfa Romeo. Jeho rodiče v průběhu druhé světové války také adoptovali dvě židovské dívky transportované z Evropy. Své dětství trávil sbíráním fosílií, kamenů a jiných přírodnin. V sedmi letech byla jeho snaha podpořena, když mladá Jacquetta Hawkes obdivovala jeho muzeum. O několik let později mu dala jedna z jeho adoptovaných sester kousek jantaru s prehistorickým tvorem; po padesáti letech tato událost mohla být spínačem pro jeho program The Amber Time Machine. Základní školu absolvoval na Wyggeston and Queen Elizabeth I College v Leicesteru a poté v roce 1945 získal stipendium na vysokou školu Clare College v Cambridge, kde ukončil studia geologie a zoologie získáním akademického titulu. V roce 1947 byl povolán na 2 roky do vojenské služby u Britského královského loďstva v severním Walesu a Firth of Forthu. V roce 1950 se oženil s Jane Elizabeth Ebsworth Oriel; manželství trvalo až do její smrti v roce 1997. Měli dvě děti, Roberta a Susan. Robert Attenborough působí jako lektor fakulty Biologické antropologie na Australské národní univerzitě v Canbeře. Po návratu z námořní služby editoval dětské naučné texty pro jedno nakl...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více