Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Život Ježíše Krista - Vita di Gesu Cristo

Giuseppe Ricciotti

Vyšehrad | 1947


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 656
Jazyky: česky
Překladatel: Josef Zvěřina, Jaroslav Kulač
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 27. srpna 2020 15:37
Číslo položky: 113658

V úvodu nás autor seznamuje s historickým prostředím doby, kterou se kniha zabývá, s prameny, chronologií Ježíšova života i s racionalistickými pohledy na Ježíše.
V další části je popsán vlastní pozemský život Ježíše Krista, včetně povelikonočních událostí, v závěru je pak rozsáhlý poznámkový aparát a obrazové přílohy.
Giuseppe Ricciotti se v knize pokouší o co nejpřesnější životopis Ježíše Nazaretského, vychází přitom, až na malé vyjímky, z knih Písma. Dílo Giuseppe Ricciottiho Život Ježíše Krista určitě není dílem dogmatické teologie a je už dnes v lecčems překonané, vyjadřuje autorovu pevnou víru jak v historicitu Ježíšovu, tak v to, že je Mesiáš. A právě obrana proti těm, kteří podle autora popírají jedno nebo druhé byla zřejmě hlavním přímým motivem k sepsání díla. Jedním z hlavních postojů autora je průkaznost skutečnosti, že Ježíš Nazeretský se opravdu narodil, žil, byl ukřižován a vstal z mrtvých.
Za sedmdesát let, která uplynula od sepsání knihy, se jistě změnilo mnoho z vnějších okolností. Co se však nezměnilo, nejenom za sedmdesát, ale ani za dva tisíce let, je poselství Písma.
Kniha může, proi věřící, vést k lepšímu chápání celku bytí a významu Ježíše Krista.

Komentáře ke knize
Giuseppe Ricciotti

Giuseppe Ricciotti byl katolický kněz, biblista, znalec semitských jazyků a historik křesťanství. V patnácti letech vstoupil jako novic do řádu Kongregace augustiniánů, řádných kanovníků Lateránských. Poté, co absolvoval povinnou vojenskou službu, přijal kněžské svěcení. Po skončení studia humanitních věd se zapsal do kurzů filosofie a teologie na Papežské univerzitě Gregoriána, kde získal dvojí titul. Zároveň navštěvoval Římskou univerzitu a byl tři roky posluchačem Papežského biblického institutu, na kterém také získal v r. 1919 licenciát biblických věd. Během 1. světové války sloužil jako vojenský kaplan; byl určen ke službě v polní nemocnici, ale požádal, aby byl přesunut k duchovní podpoře vojáků v zákopech u elitní bojové jednotky „Arditi“. Během služby byl velmi těžce raněn a vyznamenán stříbrnou medailí za chrabrost. Po skončení války a svých studií dosáhl Ricciotti v r. 1924 docentury, vyučoval na Římské univerzitě a univerzitě v Janově . Současně se v letech 1925 až 1927 věnoval otevření a řízení malého semináře v Ligurii v Andoře. Po návratu na Římskou univerzitu byl několikrát během let 1933 –1946 vedoucím katedry Historie náboženství křesťanského orientu. Na univerzitě v Bari byl docentem Hebrejštiny a semitských jazyků , Dějin křesťanství , Dějin antické filosofie , Dějin středověké filosofie . V roce 1935 byl Ricciotti jmenován Generálním prokurátorem své kongregace u Svatého stolce, tento úřad zastával do r. 1946. V srpnu 1938 byl povýšen na opata v Gubbiu a jmenován poradcem Kongregace pro řeholníky. Ricciotti byl překladatelem a komentátorem hebrejských, řeckých a syrských textů. Rozsah jeho díla je úctyhodný, uvádí se cca 114 prací. Giacinto Gigli. Diario Romano , 1958. Česky nevyšla, mimo knihy Život Ježíše Krista , doposud žádná jiná....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat