Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zítra bude po všem, Shodou okolností, Vražda krále Tuta, Flétny spitfiry

Lee Child

Reader's Digest Výběr | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 452
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 153x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7406-152-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: ne 7. února 2021 18:37
Číslo položky: 151345

1) Lee Child: Zítra bude po všem – Sebevražedné útočníky lze snadno rozpoznat, když víte, po čem se dívat. Jack Reacher jako bývalý vojenský vyšetřovatel tenhle seznam znaků zná moc dobře a všechny do jednoho odhalil ve dvě ráno v newyorském metru u jedné ze spolucestujících. Co ale teď s tím? Má zasáhnout? Nebo si jí snad nemá všímat? Žena je připravená rozloučit se se životem, ale Reacher se s takovým scénářem smířit nechce. Rozhodne se v několika vteřinách, s tak dalekosáhlými důsledky ale v žádném případě nepočítal.

2) Louise Shafferová: Shodou okolností – Carrie své matce nikdy moc nerozuměla a nyní, po jejím pohřbu si uvědomila, že ji vlastně ani neznala. Při vyklízení jejího bytu najde staré výstřižky z novin, které její zvědavost ještě přiživí. Na babičku, bývalou operetní primadonu, se Carrie obrátit nemůže, protože vztahy s ní byly odjakživa na bodu mrazu. Vyhledá tedy prastrýce a ten ji svým vyprávěním o italské prababičce, která se kdysi jako šestnáctiletá přijela do Ameriky vdát, navede na cestu rozplétání potemnělé historie tří generací.

3) James Patterson: Vražda krále Tuta – Tutanchamon usedl na trůn egyptských faraonů v pouhých devíti letech. Od té chvíle musel čelit zášti a pletichám svých rádců. Po deseti letech vlády náhle zemřel a jeho jméno bylo na celá staletí a tisíciletí vymazáno z egyptské historie. Jeho časná smrt zůstává dodnes obestřena nesrovnalostmi Archeolog Howard Carter si za svou životní misi uložil objevit neporušenou hrobku tohoto chlapeckého krále a roku 1922 se mu to konečně podařilo. Dodnes ovšem badatelé pátrají po tom, jakou smrtí Tutanchamon zemřel a jak vlastně žil.

4) Alexander McCall Smith: Flétny a spitfiry – Píše se rok 1939 a Leva utíká z Londýna, nikoli před německými bombami, nýbrž před vzpomínkami na nezdařené manželství. Poklid vesnice v hrabství Suffolk, kde se usadí, má hojivé účinky. S postupem války si však Leva usmyslí udělat něco, co lidem dodá duševní vzpruhu, neboť válka neničí životy jen na bojištích. Založí tedy amatérský orchestr složený z místních a z vojáků nedaleké základny Královského letectva. Mezi ně patří i tichý záhadný Polák Feliks, k němuž Leva vzplane dávno zapomenutými city.

Komentáře ke knize
Lee Child

Jim Grant , známější pod svým pseudonymem Lee Child, je britský spisovatel akčních thrillerů. Jeho první román Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. Jim Grant se narodil v Coventry v Anglii. Jeho otec byl státní úředník a jeho mladší bratr, Andrew Grant, je také spisovatelem thrillerů. Když Jimovi byly čtyři roky, jeho rodiče se s ním a jeho třemi bratry přestěhovali do Handsworth Wood v Birminghamu, aby mohli získat lepší vzdělání. Do svých jedenácti let chodil do základní školy Cherry Orchard v Handsworth Wood. Poté navštěvoval Školu krále Edwarda v Birminghamu. V roce 1974 začal ve svých dvaceti letech studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu, i když vůbec neměl v úmyslu věnovat se právnické praxi, a během studií pracoval jako kulisák v divadle. Po dokončení studií začal pracovat v komerční televizi. Grant byl přijat jako programový ředitel do televize Granada, která sídlí v Manchesteru a je součástí britské televizní sítě ITV. Zde se podílel na televizních seriálech jako Návrat na Brideshead, Perla v koruně, Hlavní podezřelý a Bedna. Grant se podílel na přípravě více než 40.000 hodin vysílání na Granadě a napsal tisíce krátkých reklamních a reportážních zpráv. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995 a poslední dva roky své televizní kariéry působil také jako zástupce odborů. Poté, co byl Grant v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány, protože jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. V roce 1997 byla vydána jeho kniha s názvem Jatka, a v létě roku 1998 se Grant přestěhoval do Spojených států amerických. První část jeho pseudonymu „Lee“ vznikla podle rodinného vtipu o špatné výslovnosti názvu auta Renault Le Car a druhá část „Child“ vznikla, protože si Grant přál, aby jeho knihy byly umístěny v policích v knihkupectvích mezi hvězdnými autory detektivních románů Raymondem Chandlerem a Agathou Christie. Gr...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet