Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zima v kaňonu

Radoslav Nenadál, Walt Morey

Albatros | 1978


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 161
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jan Sládek
Překladatel: Radoslav Nenadál
Edice: 143. svazek ed. Knihy odvahy a dobrodružství 679x
Vydání: 1
ISBN: 13-836-78
Vydáno v: Praha
Náklad: 57 000 ks
Vystaveno: ne 12. prosince 2021 11:59
Číslo položky: 255407

Hlavním hrdinou dobrodružného románu pro mládež Zima v kaňonu je patnáctiletý Petr Grayson, chlapec z velkoměsta, který se po havárii malého letadla ocitne sám uprostřed podhůří Skalistých hor. Naštěstí brzy narazí na srub samotáře Omara Picketta, svérázného starce, který v tomto nádherném koutu přírody žije už přes padesát le t. Z kaňonu se nelze dostat dříve, než až na jaře a tak se z chlapce Petra a starocha Omara stávají nedobrovolní spolubydlící. Přes počáteční oboustrané nesympatie se z nich brzy stanou přátelé, Omar učí Petra vše, co zná o přírodě a životě v ní. Seznamuje také Petra s nebezpečím, které tomuto kraji hrozí v od bezohledně ziskuchtivé Zemské dřevařské společnosti. Když se na jaře Petr vrací do civilizace, zasazuje se za záchranu lesa před výborem senátu ve Washingtonu.

Komentáře ke knize
Radoslav Nenadál

Radoslav Nenadál byl český spisovatel a překladatel anglojazyčné literatury, amerikanista a anglista, vysokoškolský pedagog. Narodil se 30. října 1929 v Šumperku, avšak už v dětství se s rodinou přestěhoval do Prahy. Tam posléze vystudoval angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Po studiích začal pracovat jako vysokoškolský pedagog. Překládal do češtiny například díla Ernesta Hemingwaye, Trumana Capoteho či Johna Irvinga a dalších. Mezi jeho překlady patří i román Sophiina volba amerického prozaika Williama Styrona. V roce 1981 Nenadál získal Cenu překladatelské sekce za překlad knihy Jamese Thurbera Filozof a ústřice a rovněž Cenu nakladatelství Odeon za práci v oblasti americké literatury. V roce 2017 byl uveden do Síně slávy v rámci Cen Josefa Jungmanna, udělovaných Obcí překladatelů. Od 80. let 20. století také psal vlastní uměleckou prózu. Mezi jeho povídkové sbírky a romány patří Rakvářova dcera a jiné prózy , Přijď zpět , Dušinky , Gaudeamus či My tě zazdíme, Aido, dále Škorpión, Zahrada či Sešitky chrámové pěvkyně . V jeho dílech se objevovalo vysokoškolské prostředí, Praha nebo také tabuizované téma homosexuality. Publikoval také vědecké práce z oblasti literární kritiky a historie, učebnice, skripta a další texty.

Walt Morey

Walter „Walt“ Nelson Morey byl americký spisovatel knih pro mládež odehrávajících se na americkém severozápadě a na Aljašce, tedy v místech, kde Morey žil po většinu svého života. Morey neměl nikdy velký zájem o studium a po ukončení střední školy se živil jako dělník, pracoval v lese, byl boxerem a potápěčem. V počátcích své spisovatelské kariéry měl problémy kvůli svému nedostatečnému vzdělání. Psal v podstatě brakové povídky pro pulp magazíny, ale vyučil se na nich spisovatelskému řemeslu. Pak začal psát knihy pro mládež, za které získal řadu ocenění. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Walt Morey na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více