Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ženy diktátorů - Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceauşescu, Bokassa a fascinující příběhy jejich žen a milenek

Diane Ducret

Jota | 2011


79 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 351, [8] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Lenka Procházková
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7217-938-1 (váz.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: čt 16. června 2022 7:29
Číslo položky: 350052

Fascinující osudy žen, které prošly životy nebo jen postelí největších diktátorů 20. století. Jmenují se Inessa, Clara, Naďa, Magda, Felismina, Ťiang Čching, Elena, Catherine… Oni se jmenují Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceauşescu, Bokassa. Je jedno, jestli jsou to manželky nebo milenky, jde-li o krátký románek či horoucí lásku, oni je znásilňují i rozmazlují a stále se točí kolem nich. Ať jsou to manželky, družky, rádkyně, obdivovatelky, všechny jsou vítězící, klamané i obětované. Nechaly své kruté, násilnické a tyranské muže uvěřit, že jsou krásní, okouzlující, všemocní. Neboť sexualita je hybnou silou absolutní moci a diktátoři potřebují zapojit ženy do své nadvlády. Ony je někdy vedou skrytě a jsou ochotné doprovázet je až do okamžiku smrti.

Komentáře ke knize
Diane Ducret

Novinářka, filozofka a historička. Narodila se v Anderlechtu, dětství strávila v Baskicku a po přípravném kurzu v Paříži studovala historii v Římě, později na pařížské Sorbonně. Dále vystudovala současnou filozofii na prestižní École normale supérieure. Je autorkou dokumentárních filmů s kulturní tematikou a moderátorkou pořadů o historii na televizním kanále Histoire. V lednu 2011 jí v nakladatelství Perrin vyšla první kniha Ženy diktátorů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více