Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tom Kirk 1 - 4 - KOMPLET - Dvojitý orel + Černé slunce + Zlacená pečeť + Ženevský podvod : [v Paříži na stopě vzácné zlaté mince--]

James Twining

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 4 svazky
Jazyky: česky
Překladatel: Ivana Nuhlíčková
Edice: 1. svazek ed. Tom Kirk 2x
ISBN: 978-80-7381-955-2
Vydáno v: Praha
Poznámka: vydáno v letech 2007 - 2011
Vystaveno: po 8. listopadu 2021 8:57
Číslo položky: 240422

Kořeny celého příběhu jsou zasazeny do předválečných let, kdy bylo půl milionu zlatých dvacetidolarových mincí z roku 1933, kterým se říkalo Dvojitý orel, za hospodářské krize staženo z oběhu a roztaveno. Zachovalo se jich údajně osm, dvě v národní numismatické sbírce, jedna legálně v rukou soukromého sběratele a pět v trezoru pevnosti Fort Knox.
Když se v novém tisíciletí náhle jedna za podivných okolností objeví, rozjede se pátrání po jejím původu, složité a plné na první pohled neřešitelných záhad. Na scénu vstupuje agentka Jennifer Browneová, zatížená neblahými událostmi, které poznamenaly její kariéru. O to větší úsilí se rozhodla vyvinout, aby dokázala sobě i svému okolí, že je stále na správném místě. Pátrání ji zavede nejprve na základnu Fort Knox, poté do Londýna, Paříže, Amsterodamu a Istanbulu, do míst, kde Dvojitý orel zanechal krvavé stopy. Hned na počátku této nelehké cesty ji čeká Tom Kirk, bývalý agent CIA a zloděj uměleckých předmětů, podezřelý a možný spojenec v jedné osobě. Okruh osob, které jsou do celého případu zapleteny, je dosti široký a ne vždy je jasné, na které straně jednotliví protagonisté stojí. Z vlků se stávají beránci a místo ovcí se objeví vlci. Až do poslední chvíle zahaluje hlavního pachatele podivná rouška tajemného spojenectví s člověkem požívajícím naprosté důvěry a je na Jennifer i Tomovi, aby pozvedli poslední závoj a podívali se pravdě do očí. Není to hezký pohled, ale jim oběma přináší osvobození.

Komentáře ke knize
James Twining

James Twining se narodil v Londýně, ale většinu dětství prožil v Paříži. Vystudoval francouzskou literaturu na univerzitě v Oxfordu. Po absolvování univerzity se však 4 roky zbýval investičním bankovnictvím. Poté založil firmu, kterou po třech letech prodal. Je ženatý a žije v Londýně. Časopis THE NEW STATESMAN ho zařadil mezi osm nejúspěšnějších britských podnikatelů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet