Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ze života českých poustevníků - vypravování o jejich divotvorném působení, o jejich ďábelských pokušeních a jiných dobrodružstvích

Vratislav Václav Tomek

Volvox Globator | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 64
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7207-646-8 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Olga Ludvíková
Vystaveno: po 20. září 2021 16:55
Číslo položky: 223227

Soubor zajímavých legend, které přístupnou formou popisují pozemský život a působení poustevníků, vznikl s cílem nejen povznést věřící a povzbudit jejich víru, ale také upozornit na zajímavá místa a objekty na našem území. Autor prostým stylem vypráví o zázračném působení poustevníků, o jejich ďábelských pokušeních i o jejich cestě k svatosti a zahrnuje legendy z nejstarších dob až po konec 18. století, kam spadají již historicky podložené legendy o Kristianu Sommerovi a léčiteli Františkovi Cupertinovi. Závažným nedostatkem publikace je záměna autorství (autorem je ve skutečnosti Vratislav Václav Tomek, nikoliv známý historik Václav Vladivoj Tomek) ve vydavatelském doslovu.

Komentáře ke knize
Vratislav Václav Tomek

Vratislav Václav Tomek se narodil 22. 2. 1868 v Bohutíně u Příbrami, zemřel 13. 12. 1933 v Praze. Byl profesorem na obchodní škole v Praze. Je známý jako básník, prozaik, redaktor, autor turistických průvodců a odborných spisů z oboru národního hospodářství a živnostenského práva.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat