Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zapomenutý pergamen

Philipp Vandenberg

Knižní klub | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 395
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Pátková
Vydání: 1
ISBN: 80-242-1747-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 24. července 2019 15:48
Číslo položky: 68746

Když se na počátku 15. století náhle začaly hroutit velké katedrály, kostely a dómy, zachvátila obyvatelstvo panika. Je to pomsta bohů, nebo dílo ďábla?
V těchto neklidných dobách zachrání čirou náhodou krásná Afra - dcera knihovníkova, jenž zemřel za záhadných okolností - život poněkud podivínskému staviteli katedrál Ulrichovi z Ensingenu. Ti dva se do sebe zamilují.
V nejvyšší nouzi si Afra vzpomene na tajemnou skříňku, kterou jí kdysi zanechal otec s tím, že obsah skříňky jí sice může přinést bohatství, ale zároveň uvrhnout do zkázy celý západní svět...
Prázdný pergamen představuje zpočátku pro oba milence hádanku. Teprve s pomocí alchymisty dokážou zviditelnit latinský text, jenž v tajném písmu vytvořil benediktinský mnich a v němž kajícně přiznává, že CONSTITUTUM CONSTANTINI, jímž císař Konstantin údajně daruje papeži právo vládnout nad západořímskou říší, je podvrh, který sepsal on sám. Je jasné, že něco takového chce církev dostat do rukou za každou cenu. Afra s Ulrichem se ocitají v ohrožení, a než si stačí uvědomit, jak nebezpečný dokument se jim dostal do rukou, jsou jim už na stopě papežovi pochopi z tajné sekty Lóže odpadlíků, aby je navždy umlčeli...

Komentáře ke knize
Philipp Vandenberg

Philipp Vanderberg je německý spisovatel historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu. Philipp Vanderberg se narodil ve Wroclavi, ale vystudoval v Mnichově. Věnoval se hlavně historii umění a dějinami. Získal titul z germanistiky. Philipp Vadenberg sbírá staré knihtisky, jeho knihovna obsahuje tisíce svazků. Kromě toho vlastní sbírku automobilů – veteránů a starožitnosti. Žije s manželkou střídavě v hornorakouské vesničce a ve věži hradebního komplexu v Burghausenu. Dílo Philippa Vanderberga: Philipp Vanderberg napsal přes třicet historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu, které byly přeloženy do 34 jazyků. Ve svých románech dokáže mistrně vylíčit psychologii historických postav i záhadu nápisu v Sixtinské kapli, schovaného pod Michelangelovými freskami. V historii hledá záhady a těží z nich pro své poutavé příběhy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet