Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zápas milionů 1+2 : Dobrodruž. cesta amerického detekt. Leona Cliftona kolem světa : dobrodružná cesta amerického detektiva Leona Cliftona kolem světa

Léon Clifton

Rudolf Storch | 1910


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná, dobová převazba
Počet stran: 328
Jazyky: česky
Edice: Storchovy dobrodružné romány 1x
Vydání: Storchovy dobrodružné romány (1.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 31. října 2017 15:56
Číslo položky: 19293

Dobrodružný cestopisný román, který svou napínavostí, pestrostí scenerie a vzdělávací tendencí se vyrovnává románům Verneovým a Mayovým. Hrdinou romantického děje, který líčí zápas dvou amerických miliardářů a zoufalé stíhání jednoho z nich, který svému soku uloupil dceru, jest LÉON CLIFTON, proslulý americký detektiv, který však vystupuje zde jako chladnokrevný hrdina a neohrožený cestovatel. Cesta dobrodružné výpravy vede kolem světa, seznamujíc čtenáře s neznámými krajinami a exotickými národy. Je to poutavá, napínavá a zároveň vzdělávající četba pro dospívající mládež i dospělé. (17.10.1909, Národní politika)

První díl dvoudílné ságy (druhý díl se jmenuje Tajemství ostrova). Dobrodružná cesta amerického detektiva Léona Cliftona kolem světa.

Komentáře ke knize
Léon Clifton

Léon Clifton byl fiktivní románový detektiv. Za skutečné autory Cliftonových příběhů jsou považováni Jaroslav Pulda a Alfons Bohumil Šťastný. Cliftonovy fiktivní paměti vydával mezi roky 1906–1911 pražský nakladatel Rudolf Storch. V meziválečném období na něj pak navázalo několik vydavatelů, především Anna Tylová, Václav Jenč a následně Václav Palán. V převážné většině se však už jednalo jen o reedice předešlých Štorchových vydání. Léon Clifton je geniální americký detektiv. Je to mistr převleků, vyřeší každou záhadu, všemu přijde na kloub. Sešity z Cliftonovými detektivními příběhy, kterým se začalo říkat cliftonky, představovaly ve své době svébytný fenomén. Z hlediska literární kritiky se jednalo o brakovou literaturu. Svým charakterem spadají mezi jiné triviální sešitové romány s dobrodružnou tematikou, jakými byly například bufalobilky nebo rodokapsy. Cliftonky výrazně ovlivnily například meziválečnou tvorbu spisovatele Jaroslava Foglara.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více