Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Zakázaná sopka

Haroun Tazieff

Panorama | 1982


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 194
Jazyky: česky
Překladatel: Augustin Čermák
Edice: Knihy o přírodě 78x
Vydání: 1
ISBN: 11-098-82
Vydáno v: Praha
Náklad: 30 000 ks
Poznámka: obálka Pavel Kloc
Vystaveno: po 29. března 2021 14:16
Číslo položky: 166165

Haroun Tazieff se narodil roku 1914 ve Varšavě, studoval v Belgii a ve Francii. Dnes je předním světovým vulkanologem, o čemž mimo jeho vlastni výzkumy a odborné vědecké práce svědčí také četná vyznamenání a ceny, které obdržel. Kniha Zakázaná sopka je věnována mimořádně zajímavému vulkánu, jednomu z mála, v jehož kráteru pulsuje jezero žhavé lávy. Vulkán Nyiragongo je v samém srdci Afriky, při východní hranici republiky Zairu. Tazieffův první výstup na Nyiragongo se datuje do roku 1947.

Sopka mu učarovala. Od té doby se tam pravidelně vracel jako vedoucí několika vědeckých expedicí, které sledovaly tento jedinečný přírodní úkaz. Poslední expedice se uskutečnila v roce 1974. Tazieffova kniha vám přiblíží zajímavou práci vulkanologa, práci nebezpečnou, ale úchvatnou. Přiblíží vám dění vulkánu, jeho sílu i silu člověka, který se dokáže poprat s tímto ďábelským živlem.

Málokdo z nás na skutečném vulkánu stanul. V knize Harouna Tazieffa se naskýtá zcela nenásilná a přitom okouzlující možnost se s nim seznámit.

Komentáře ke knize
Haroun Tazieff

Haroun Tazieff byl francouzský geolog a vulkanolog polského původu, který se proslavil především filmy s tematikou sopečných výbuchů, které točil pro National Geographic, slavný byl například jeho snímek o výbuchu italské Etny roku 1971. Vystudoval geologii na univerzitě v Lutychu. Jeho mimořádnou popularitu ve francouzském kulturním okruhu ukázala anketa Největší Francouz roku 2005, v níž obsadil 47. místo.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat