Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zajímavosti a rekordy ze světa zvířat

Milan Kořínek

Rubico | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 155
Jazyky: česky
Edice: Příroda 37x
Vydání: 1. vyd.
ISBN: 9788073461683
Vydáno v: Olomouc
Vystaveno: út 27. září 2022 13:59
Číslo položky: 408645

Největší zabijáci, nejvzácnější zvířata, největší i nejmenší, mlsouni i rychlostní rekordmani, zvláštní stavitelé, nejjedovatější a nejpodivnější, zvláštní výbava zvířat,… to vše a ještě mnohem víc zajímavostí, rekordů a kuriozit si přečtete v této knize.

Možná jste nevěděli, že nosorožec tuponosý je již v přírodě skoro vyhuben, že přežívá posledních pár kusů. Že na hadí uštknutí zemře až 100 000 lidí ročně. Že lidem je mnohem nebezpečnější drobounký komár, než jedovatí hadi nebo dravé šelmy. Že mravenečník sežere až 30 000 mravenců za den, že želvy žijí až 200 let, že klokan skočí až 13 metrů daleko, že některé ryby vydrží až několik dnů bez vody. Nebo že drobný motýl dokáže překonat tisícikilometrové vzdálenosti. Tyto a další pozoruhodnosti a tajemství přírody vám poodhalí tato kniha.

Komentáře ke knize
Milan Kořínek

Vzdělání: SZTŠ Přerov a Střední odborné učiliště Praha obor chovatel cizokrajných zvířat. Dlouho se věnoval chovatelství, především chovu terarijních zvířat. Od roku 1983 pracuje v ZOO Olomouc. Nejprve jako ošetřovatel, od devadesátých let jako kurátor chovu šelem a terarijních zvířat, nyní jako fotograf a pracovník marketingového oddělení. Od konce osmdesátých let se věnuje fotografování, především zvířat a živé přírody. Je autorem knih: "Zoologická zahrada" , "Velká kniha pro chovatele savců" , "ZOO Olomouc včera a dnes" , "Zajímavosti a rekordy ze světa zvířat" , fotografických publikací "ZOO v obrazech" a "Zoo Olomouc v obrazech" , "Průvodce Zoo Olomouc" , "Zoo Olomouc rok za rokem" , CD ROMu "ZOO" a autorem velké části fotografií v knize "První čtení o zvířátkách" a "První čtení o mláďátkách" . Je spoluautorem knih "Podivuhodný svět zvířat 1 a 2" a CD ROMu "ZOO Olomouc". Publikuje fotografie a články v mnoha odborných i populárně naučných periodikách, knihách a učebnicích. Je autorem celé řady fotografií z pohlednic, kalendářů, průvodců a dalších propagačních materiálů olomoucké zoo.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více