Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Záhada Býčí skály aneb Jeskyně plná otazníků

Miroslav Náplava, Antonín Přichystal

Amaprint Kerndl | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 161
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 978-80-87710-19-7
Vydáno v: Třebíč
Náklad: 7 000 ks
Vystaveno: pá 5. června 2020 8:01
Číslo položky: 101815

Ojedinělá publikace popisuje dobu a okolnosti vzniku této památky, představuje objevené nálezy. Býčí skála ve střední části Moravského krasu zhruba v polovině cesty mezi Adamovem a Křtinami je ojedinělým archeologickým útvarem známým odborníkům i amatérům z celé Evropy zajímajících se o pravěk. Je to jeskyně plná otazníků ze starší doby železné. Dalším otazníkem této knihy je budování podzemních továren za druhé světové války. Závěr knihy je věnována historii a současnosti speleologických výzkumů v této lokalitě.

Komentáře ke knize
Miroslav Náplava

Spisovatel, dokumentarista, editor, autor desítek cestopisných reportáží a dokumentárních filmů. Společně s Petrem Horkým napsali pět knih: Dvě cesty za archeologií, Sloni žijí do sta let , Honba za obřím červem, bestseller Cuba Libre, oceněný mj. Cenou Egona Erwina Kische a Albánie - kráska se špatnou pověstí. Ve dvou vydáních vyšla jeho kniha Plavby „sebevrahů“. Jako editor se podílel na vydání dvousvazkového výboru z díla cestovatelů Hanzelky a Zikmunda Legenda H+Z: Fenomén českého cestopisu. Je též spoluautorem knihy Záhada Býčí skály aneb jeskyně plná otazníků . Nyní pracuje na „travelpunkovém“ cestopisu po stopách renesančního cestovatele Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic.

Antonín Přichystal

Narozen 23. 6. 1950 v Třebčíně u Olomouce. Prof. RNDr., DSc., archeolog, geolog a petrograf, zaměřený na vulkanismus, regionální geologii a určování kamenných surovin pravěkých artefaktů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu