Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Za vlády tmy

Zdeněk Vališ, Vladimír Přikryl

Naše vojsko | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 159
Jazyky: česky
Edice: 6. svazek ed. Memoáry 39x
Vydání: 1
ISBN: 80-206-0228-3
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Václav Rytina
Vystaveno: pá 18. června 2021 10:12
Číslo položky: 196837

Přes veškerou snahu komunistického režimu vymazat jméno autora z historie, zanechává generál Přikryl unikátní svědectví doby ve svých pamětech, které dle jeho přání vyšly jakmile to politická situace dovolila.
Sugestivní autentické vzpomínky bývalého velitele druhé paradesantní brigády poodhalují roušku tajemství nad vztahy a událostmi od července 1945 do roku 1963. Autor líčí život v čs. poválečné armádě, své následné věznění, propuštění z armády a těžký život za pokračující osobní perzekuce. Knihu doplňují dokumentární fotografie, archivní přílohy a doslov autorovy dcery.
Vydání 1.

Komentáře ke knize
Zdeněk Vališ

Historik druhého československého vojenského odboje. Absolvent Filozofické fakulty UK Praha, obor archivnictví - historie. V l. 1979-1993 pracovník, později vedoucí badatelny Vojenského historického archivu Praha. Od r. 1993 pracovník Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu MV ČR Praha. - Publikační činnost zaměřil na archivní a historickou s důrazem na druhý československý zahraniční odboj.

Vladimír Přikryl

PhDr. Vladimír Přikryl pracuje na odboru legislativy finančního trhu, oddělení pojišťovnictví a penzijního připojištění Ministerstva financí České republiky. Působil ve stážích v dohledových orgánech zemí EU- VB, Německo, Francie, Holandsko, Dánsko, Portugalsko. Autor knižních publikací a řady odborných článků zaměřených na problematiku soukromého pojišťovnictví.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více