Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Za Modrými horami

Jean Plaidy

Baronet | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou + ochranný obal
Počet stran: 483
Jazyky: česky
Překladatel: Lenka Tichá
Série: Romány ako Jean Plaidy
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7214-610-6 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 25. května 2021 15:30
Číslo položky: 187394

V románu Za Modrými horami autorka čtenáře vrací do Anglie konce l8. století, aby vylíčila strastiplné osudy Kitty Kennedyové a jejího rodu.
Kitty se sice vdá za svou životní lásku Darrella Greye a zdá se, že její život bude jako každý jiný. Avšak peripetie osudu ji a jejich dcerku oddělí od manžela na dlouhých třináct let, která Kitty prožije stejně klidně v manželství s nemilovaným velkostatkářem Georgem Haredonem. Opětovné setkání s Darrellem však pro ni znamená další životní zlom. Navzdory všem přísným dobovým konvencím s ním uprchne do Londýna, kam ji později následuje i dcerka Carolan. Nástrahy života na pokraji bídy i londýnského polosvěta uvrhnou nevinnou Carolan do vězení, odkud je trestaneckou lodí deportována do Austrálie, osidlované na přelomu 18. a 19. století první generací evropských osadní
ků i vyhoštěných trestanců.
Stejně jako o generaci dříve její matka, ani Carolan nenalezne štěstí v lásce a její hluboký a bouřlivý vztah k volnomyšlenkáři Marcusovi se nenaplní. Carolan se však poštěstí uniknout z bezprávného postavení trestankyně a dokonce vystoupí na výsluní společnosti bouřlivě se rozvíjejícího města Sydney. Teprve její dcera Katharine nachází spolu s Marcusovým synem Henrym osobní štěstí i životní náplň v budování domova na novém kontinentu. Skutečným i symbolickým cílem dětí prvních australských osídlenců se stává obtížné překročení pásma Modrých hor.

Komentáře ke knize
Jean Plaidy

Britská autorka Eleanor Alice Burford Hibbert napsala kolem dvou set historických románů pod pseudonymy Jean Plaidy, Philippa Carr a Victoria Holt. Pro každý okruh svých námětů používala jiný pseudonym. Jean Plaidy je považována za nejúspěšnější a nejoblíbenější spisovatelku v tomto žánru. Vydala kolem osmdesáti historických románů a jen od její smrti se prodalo na třináct milionů jejích knih.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat