Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Za daleké bratry - historický román z dob ruskoturecké války - Díl první. : Díl první - historický román z dob rusko-turecké války

Vasilij Ivanovič Nemirovič-Dančenko

Družina dobrovolců, Osvět. odbor | 1936

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 372
Jazyky: česky
Ilustrátor: A. Ludvík Salač
Překladatel: Otakar Vančura
Edice: Knihovna Družiny čsl. legionářů 15x
Vydání: Autorisované vydání
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 18. března 2021 10:37
Číslo položky: 163102

Historický román z dob rusko-turecké války.

První díl mohutného románového souboru o rusko-turecké válce v letech 1877-1878 za osvobození Bulharů z panství tureckého.

Za daleké bratry, I-II.

Vítězný postup Rusů přez Dunaj a hory balkánské, obsazení Kazanlyku a Staré Zágory. Konečně ústup Rusů na Šipku a ku Plevnu a vyvraždění Bulharů hordami bašibuzuků v místech Rusy opuštěných.

Komentáře ke knize
Vasilij Ivanovič Nemirovič-Dančenko

Vasilij Ivanovič Němirovič-Dančenko byl ruský spisovatel a žurnalista. Jeho mladším bratrem byl režisér, divadelní ředitel, dramatik a spisovatel Vladimir Ivanovič Němirovič-Dančenko. Vasilij Ivanovič Němirovič-Dančenko se narodil v Tbilisi v Gruzii v roce 1845. Jeho otec byl ukrajinský šlechtic, který sloužil jako podplukovník na Kavkaze, matka byla Arménka. Dětství prožil v Gruzii, v Ázerbájdžánu a v Dagestánu. V letech 1854–1863 studoval na Alexandrovské kadetní škole v Moskvě, kde začal psát verše. Začátek sedmdesátých let prožil na pobřeží Bílého moře a Severního ledového oceánu. Byl válečným dopisovatelem během rusko-turecké války , rusko-japonské války a první světové války . Roku 1921 emigroval, protože se nemohl smířit s poměry v Rusku po bolševické revoluci. Nejprve žil v Německu v Berlíně a pak se přestěhoval do Československa. Zemřel roku 1936 v Praze. Proslul jako autor cestopisů, próz s válečnou tematikou a knih pro děti a mládež. Pro svá díla čerpal náměty ze svého mládí na Kavkaze, ze svých četných cest po severním Rusku, Evropě i Africe i z válečných konfliktů, kterými prošel. Byl velmi plodný autor a svá díla často psal se snahou o vnější efekt. U některých českých vydání autorových knih se nepodařilo zjistit název ruského originálu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více