Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Z Atén do Pekingu : paralympiády a deaflympiády 2005-2008

Jiří Lacina, David Soeldner, František Janouch, David Šnajdr, Stanislav Šťastný

Český paralympijský výbor | 2009

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 287
Jazyky: česky
Ilustrátor: David Soeldner, Václav Jirsa, František Lambert, Marta Myšková, Martin Malý, Jan Povýšil, Jiří Wažik
Vydání: 1
ISBN: 978-80-87027-88-2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 26. ledna 2018 14:04
Číslo položky: 23957

Už tradičně po skončení čtyřletého cyklu (2005–2008) vyšla ve spolupráci s Českým paralympijským výborem reprezentativní obrazová publikace, která mapuje činnost a úspěchy českých handicapovaných sportovců na kvartetu nejprestižnějších mezinárodních akcí.
Textem i obrazem přibližuje kniha dvě paralympiády, kterých se účastní lidé s postižením tělesným, zrakovým či spastickým, a dvě deaflympiády, soutěže určené pro sportovce s postižením sluchu. Kniha je rozdělena do čtyř samostatných kapitol, které se zabývají Letní deaflympiádou 2005 v australském Melbourne, Zimní paralympiádou 2006 v italském Turínu, Zimní deaflympiádou a americkém Salt Lake City a Letní paralympiádou v čínském Pekingu.

Komentáře ke knize
David Soeldner

David Soeldner je český sportovní žurnalista a spisovatel, příležitostný fotograf a kameraman. Specializuje se na lední hokej, motorismus a sport handicapovaných. Věnuje se i kulturním akcím, zejména filmovému festivalu v Karlových Varech. V roce 1991 dokončil inženýrské studium na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze Dejvicích, Fakultu chemického inženýrství, obor Procesy a aparáty. V té době už spolupracoval s odborným týdeníkem GÓL, zaměřeným výhradně na fotbal a hokej, pro který psal články o zámořské National Hockey League . Podobně jako pro deník Sport. V období 1992 až 1996 byl redaktorem v obrazovém sportovním týdeníku Stadion , později v regionálních Denících. Od roku 1992 je externím reportérem sportovní redakce České televize , a se zakladatelem a hlavním tvůrcem pořadu, Robertem Zárubou, služebně nejstarším členem týmu, který připravuje hokejový magazín Buly resp. Buly-hokej živě. Působí v něm od začátku, jako autor zpravodajských reportáží z extraligových utkání resp. reportér TV přenosů mezi střídačkami. Od roku 2006 jako samostatný redaktor a kameraman vyráběl dvouminutové obrazové fejetony ze zákulisí světových šampionátů v ledním hokeji. Včetně MS 2019 jich pro ČT natočil cca 180. Pro sportovní vysílání České televize připravil rovněž původní pohledy do zákulisí NHL, s důrazem na české hokejisty . Byl spoluautorem krátkého dokumentu o nejlepším střelci hokejové ligy, Milan Nový "60", u příležitosti jeho kulatých narozenin. Zúčastnil se 29 mistrovství světa v ledním hokeji, z toho šestadvacetkrát byl oficiálně akreditován. Od roku 2006 spolupracuje s Českým paralympijským výborem . Napsal pro něj reprezentativní knihy pro vnitřní využití o nejvýznamnějších mezinárodních akcích handicapovaných sportovců České republiky: Z Atén do Pekingu , Z Pekingu do Londýna a Z Londýna do Ria . Zúča...

František Janouch

Narozen 28.7.1946 ve Zlíně. Sporotvní manager, pracovník paralympijského hnutí, autor knih křížověk, právnické spisy, písňové texty.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet