Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vytváříme WWW stránky a spravujeme moderní web site

Jiří Hlavenka

Computer Press | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 437
Jazyky: česky
Edice: Internet. Co ještě nevíte o 1x
Vydání: 5. vyd
ISBN: 80-7226-494-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 22. prosince 2020 10:29
Číslo položky: 137258

Svět webu se nám mění před očima a stejně rychle se mění způsoby a metody jeho vytváření, authoringu. Chce-li webový autor vytvářet kvalitní stránky a vtělit jim funkčnost odpovídající aktuálním nárokům doby, musí ovládat řadu dovedností a technologií od základního principu tvorby webů přes programovací jazyky a jejich propojení s databází až po moderní design – a tyto znalosti stále inovovat.
Komplexní informace, podložené zkušenostmi zkušených autorů, přináší kniha, jejíž sedmé, opět aktualizované a doplněné vydání se vám právě dostává do rukou. Majiteli předchozích vydání se během osmi let se stalo již na 40 tisíc tvůrců stránek a publikace sama se stala v oboru legendou, jaká nemá na domácím poli obdobu – a nebojme se říci, že je unikátní i světově.
V širokém poli existujících platforem a technologií se soustředí na ty, jež v posledních letech získaly převažující oblibu a zdokonalení, jako jsou vyznačovací jazyk XML, kaskádové styly CSS, volně dostupné nástroje PHP, MySQL a webový server Apache. S nimi může prakticky každý, i začínající a domácí uživatel, relativně snadno a zdarma vytvářet a provozovat kompletní a efektivně fungující weby.

Publikace poskytne čtenáři solidní kompendium znalostí především v těchto oblastech:
- Základy web designu a tvorby webových stránek v kódu HTML a modernějším XML
- Detailnější pohled na vytváření tabulek, rámů a kaskádových stylů (CSS)
- Vizuální tvorba webů v grafickém editoru Microsoft FrontPage 2003
- Specifika grafiky webových stránek, práce s barvami a obrázky
- Vytváření profesionálních grafických prvků, kreslení, tvorba animací a zvuku v Macromedia Flash MX 2004, včetně základů programování v ActionScriptu
- Oživení webových stránek pomocí dynamického HTML (DHTML) a JavaScriptu
- Tvorba WAP stránky pro mobilní telefony v jazyce WML, včetně řešení problémů s češtinou
- Programování webových stránek v nové verzi skriptovacího jazyka PHP 5 a jejich propojení s databázemi MySQL
- Publikování, správa a údržba stránek na webovém serveru Apache

Komentáře ke knize
Jiří Hlavenka

Jiří Hlavenka je český podnikatel a investor v oblasti informačních technologií, od roku 2016 zastupitel a od roku 2020 radní Jihomoravského kraje. Po absolvování Gymnázia a Střední odborné školy Mikulov vystudoval v letech 1983 až 1988 obor tepelná a jaderná energie na Strojní fakultě Vysokého učení technického v Brně . Od počátku 90. let 20. století podniká v oblasti informačních technologií. Je jedním z vlastníků brněnského vydavatelství Computer Press či prvního internetového obchodu v zemi Vltava.cz . Angažoval se také v představenstvech firem CP Online a CP Books. Od roku 2005 je členem statutárních orgánů společnosti FAYN Telecommunications , jež je virtuálním mobilním operátorem. V posledních letech je spíše investorem a publikuje články z oblasti informačních technologií . Jiří Hlavenka žije v obci Braníškov v okrese Brno-venkov. Je ženatý a má syna. Ve volném čase ho zajímá hudba a biologie, sám hraje na akustickou kytaru a na klavír. Věnuje se i sportu, má rád aktivní turistiku a jízdu na horském kole. V krajských volbách v roce 2016 byl z pozice nestraníka za SZ lídrem společné kandidátky SZ a Pirátů v Jihomoravském kraji a byl zvolen zastupitelem. Je předsedou Komise Rady Jihomoravského kraje pro informační otevřenost. V krajských volbách v roce 2020 obhájil post krajského zastupitele, tentokrát jako nestraník za Piráty na 2. místě jejich kandidátky. Dne 11. listopadu 2020 se navíc stal radním Jihomoravského kraje pro vědu, výzkum, inovace a IT....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet