Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vysoká hra

F. Paul Wilson

Ikar | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 253
Jazyky: česky
Překladatel: Milena Pellarová
Vydání: 1
ISBN: 80-7202-143-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 20. srpna 2020 13:39
Číslo položky: 112611

Napínavý příběh z prostředí renomované soukromé kliniky ve Washingtonu. Její majitel, chirurg Duncan Lathram, je v širokém okolí vyhlášeným a vyhledávaným specialistou na plastické operace. Však také většina jeho pacientů pochází z nejvyšších společenských kruhů. Lathramovy „zlaté ruce“ vyhledávají především američtí zákonodárci z Kapitolu.
Mladá ambiciózní lékařka Gina, která Duncanovi asistuje při operacích, usiluje o místo poradce senátního výboru pro otázky zdravotnické legislativy. Znovuobnovený výbor má totiž připravit nový zákon, který do značné míry určí budoucnost lékařské profese. Na Gininu nezištnou snahu ovlivnit svými odbornými znalostmi zákonnou normu pohlíží Duncan velice skepticky. Před několika lety byl týmž výborem nespravedlivě obviněn z údajného porušování zásad lékařské etiky a praxe. I když ho po důkladném šetření shledali nevinným, nenašel se jediný člen výboru, který by se veřejně omluvil a očistil Duncanovo jméno po profesní i lidské stránce.
Tyto události se nakonec staly příčinou rodinné tragédie a Duncan se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou…

Komentáře ke knize
F. Paul Wilson

Spisovatel F Paul Wilson se narodil a vyrůstal v New Jersey, kde promarnil mládí hrou se zápalkami, vysedáváním nad stránkami Uncle Scrooge a komiksů, četbou Lovecrafta, Mathesona, Bradburyho a Heinleina, poslechem Chucka Berryho a Alana Freeda v rádiu a koukáním na filmové horory. V roce 1967 absolvoval Georgetownskou universitu – vystudoval lékařskou fakultu. Už v prvním roce studia na lékařské fakultě začal otiskovat povídky, od té doby stále píše a provozuje lékařskou praxi. V sedmdesátých letech prodal množství komiksových příběhů. Jeho povídky a novely jsou vydávány jak v knižní podobě, tak časopisecky a byly zařazeny do výročních antologií nejúspěšnějších próz. Jeho romány vystoupily vysoko na žebříčcích popularity. Má na kontě šestnáct románů a je editorem antologie Freak Show, kterou vydává asociace Amerických autorů hororu. Jeho první tři romány žánru science fiction vyšly v jednosvazkovém souboru The LaNague Chronicles. Romány The Keep a The Tomb se dostaly do seznamu bestsellerů New York Times. Podle románu The Keep natočila společnost Paramount v roce 1983 vizuálně úchvatný, leč zcela nesrozumitelný film. Jeho premiéru provázely zdrcující kritiky, a tak zašel milosrdně rychlou smrtí. Autor se k odpovědnosti za tento film nehlásí. Kniha Wheels Within Wheels získala v roce 1979 cenu Prométheus, The Tomb cenu Porgie za nejlepší původní paperback roku 1984. Ve Spojených státech je v tisku přes 5 milionů Wilsonových knih. Jeho dílo bylo přeloženo do osmnácti cizích jazyků. V roce 1992 vytvořil Wilson spolu s M. Costellem pro televizi Sci-fi Channel program FTL NewsFeed, každodenní minutové zpravodajství z budoucnosti vzdálené 150 let, které se v Americe stalo kultovní záležitostí, autoři píší scénáře ke všem spotům . Wilson a Costello také podepsali smlouvu na román Mirage, a to jak na klasickou knižní podobu, tak na interaktivní CD-ROM. ...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více