Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vyhnanství P. Bohuslava Balbína : zápas vlasteneckého jesuity o životní historické dílo

Václav Ryneš

Vyšehrad | 1940


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 78
Jazyky: česky
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 19. prosince 2017 15:03
Číslo položky: 22435

Společensko-kritický román zajímavého irského autora je příběhem o tragickém osudu mladého zmrzačeného muže a zároveň i sugestivním zpracováním problému emigrace.
Hrdinou je sedmadvacetiletý exulant, který odešel z Irska do Londýna za prací a jako každý z irských vystěhovalců snil o hrdém návratu mezi rodáky. Cesta za zbohatnutím však končí krachem, při autonehodě byl těžce zmrzačen a zohaven a jako mrzák se neodvažuje vrátit domů. Když utratí poslední peníze, které dostal za úraz, hladoví, a v nejvyšším zoufalství se dá se najmout jako atrakce do cirkusu. Ústrky a ponižování vyvolávají touhu po pomstě, jejíž důsledky ale padají zpět na hrdinovu hlavu. Bloumá Londýnem, hladový a bez střechy nad hlavou a sní o rodném Irsku, o němž ví, že se tam nikdy nevrátí. Před představou chudobince dává nakonec přednost sebevraždě v Londýnském parku. Kniha vyšla v roce 1910 a je jediným románem tohoto irského povídkáře, který se zde vyrovnává s jedním z největších irských společenských problémů – emigrací.

Komentáře ke knize
Václav Ryneš

Václav Ryneš narozen 15.1.1939, původní povolání chemik . Profesní činnost: předák,administrativní pracovník, politický pracovník ČSL, dělník, vedoucí skladu, vedoucí odboru,ředitel obchodního závodu. Člen křesťanského a demokratického seskupení v období totality,poslanec ONV, NVP, předseda Sdružení mladých poslanců, člen vedení Sdružení Organizace dětí a mládeže, funkcionář ČSL. Publicistická samizdatová a spisovatelská činnost a řada studií v období 1964 - 2016. Publikace: Všední dny naděje a beznaděje v letech 1967 -1971 ve sborníku Centra pro studium demokracie a kultury 2011,Civilizace na prahu 21. století 2012, České politické stranictví 2013, Česká koruna v husitském a pohusitském období 2013,Český národ a katolicismus v 18. a 19. století 2014,O národní stát (politik a básník Viktor Dyk 2014, Perspektiva lidstva, člověka a sociální stát 2015, Zápas o národní a středoevropskou federaci v 19. století, Labyrint totality a úsvit naděje 2016.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu