Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vyhlídka, Iris a Ruby, Na loučení nebyl čas, Ohnivé jezero

Michael Connelly

Reader's Digest Výběr | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 589
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Kobělka, Lucie Johnová, Pavel Medek, Štěpán Kovařík...
Edice: Nejlepší světové čtení 182x, 13. svazek ed. Harry Bosch 45x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7406-064-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 16. srpna 2021 14:32
Číslo položky: 214587

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Michael Connelly: Vyhlídka – Na vyhlídce v luxusní čtvrti Los Angeles je nalezen muž s prostřelenou lebkou. Vzápětí se ukáže, že to byl lékař-fyzik, který měl přístup k radioaktivním látkám. Úřady se domnívají, že by do této vraždy mohli být zapleteni teroristi, a tak tým losangeleské policie vedený detektivem Harrym Boschem svádí bitvu s časem. Musí co nejdřív zjistit, o co v tomto zločinu doopravdy jde, než bude město ohroženo teroristickým útokem.
2) Rosie Thomasová: Iris a Ruby – Ruby ve svých devatenácti letech skrývá pod okázale tvrdým, znuděným zevnějškem vnitřní nejistotu a zranitelnost. Dvaaosmdesátiletá Iris je naopak pod křehkou tělesnou slupkou ještě pořád onou ráznou, sebevědomou ženou, která se uměla vzepřít konvencím a odhodlaně jít za svým cílem. A přesto jsou si vnučka s babičkou tak blízké, že mohou sdílet Irisin největší poklad, vzpomínky na vášnivou lásku s kapitánem Xanem Molyneuxem, lásku, která dokázala prozářit pochmurné dny druhé světové války a v dobrém či zlém ovlivnit život několika generací.
3) Linwood Barclay: Na loučení nebyl čas – Když bylo Cynthii Archerové čtrnáct let, jednoho rána se probudila a zjistila, že přes noc z domu zmizela celá její rodina, rodiče i starší bratr Todd. Zmizeli beze stopy a už o nich nikdy nikdo neslyšel. Po pětadvaceti letech vysílá místní televize o této nevyřešené záhadě pořad a Cynthii a její rodině se začínají dít podivné věci. Přichází Cynthia o rozum, jak si někteří včetně jejího manžela myslí? A nebo má na dosah odpověď na otázku, co se tenkrát doopravdy stalo?
4) William Kent Krueger: Ohnivé jezero – Odžibvejský šaman Henry Meloux celý život pomáhal druhým, ale teď je sám vážně nemocný a potřebuje vyléčit bolavé srdce. Po bývalém šerifovi a dobrém příteli Corku O’Connorovi žádá, aby mu pomohl najít syna, jehož otcem se před mnoha lety stal, ale kterého nikdy neviděl. Cestou do Kanady ani jeden z obou mužů netuší, jaké nebezpečí je u Ohnivého jezera čeká. Dávná minulost se totiž střetne s přítomností a na březích jezera se rozhoří žárlivost a pomsta.

Komentáře ke knize
Michael Connelly

Michael Connelly je americký spisovatel. Píše především detektivní romány. Michael Connelly se proslavil především jako duchovní otec oblíbeného hrdiny, losangeleského policisty Harryho Bosche, a také právního zástupce Mickeyho Hallera. Jeho knihy byly přeloženy nejméně do 39 světových jazyků a vynesly mu mnoho ocenění. Žije na Floridě. Michael Connelly se narodil ve Filadelfii v Pensylvánii jako druhé nejstarší dítě stavitele W. Michaela Connellyho a Mary Connellyové. Podle Connellyho byl jeho otec frustrovaný umělec, který podporoval a povzbuzoval své děti v tom, aby byly v životě úspěšné. W. Michael Connelly se nebál riskovat a při honbě za kariérou se mu dařilo přeměnit prohru v úspěch. Connellyho matka byla fanouškem detektivních knih a svého syna přivedla do světa napínavých románů. Ve dvanácti letech se Connelly se svou rodinou přestěhoval z Filadelfie do Fort Lauderdale na Floridě a začal navštěvovat střední školu St. Thomas Aquinas High School. Connellyho zájem ve zločinnosti a tajemnu se vystupňoval poté, co po cestě z hotelu, kde pracoval jako pomocná síla v kuchyni, zahlédl muže jak hází nějaký předmět do živého plotu. Connelly byl zvědavý a rozhodl se plot prozkoumat. Zjistil, že zahozeným předmětem byla zbraň zabalená do dřevorubecké košile. Zbraň poté vrátil zpátky a sledoval podezřelého muže až do místního baru. Pak šel domů a vše pověděl svému otci. Později toho večera zavedl policisty do baru, ale ten muž už tam nebyl. Tato událost Connellymu ukázala svět policejních důstojníků a jejich životů. Ohromil jej při tom způsob, jakým pracují a vystupují. Connelly zamýšlel následovat otcovu kariéru ve stavebnictví a začal studovat obor stavebnictví a obchod na University of Florida v Gainesvillu. Jeho známky však nebyly takové, jak si představoval. Jednou šel do kina na film Roberta Altmana Dlouhé loučení, a byl okouzlen tím, co viděl. Film natočený podle stejnojmenné knihy Raym...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu