Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vycházející slunce

Michael Crichton

Baronet | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 286
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Hanák
ISBN: 80-85621-70-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 5. ledna 2021 17:02
Číslo položky: 140044

Nejslavnější Crichtonův detektivní román známý též z filmového zpracování.

Během velkolepé oslavy doprovázející otevírání americké pobočky velké japonské firmy je nalezena mrtvá žena. A vyšetřování se od svého počátku stává honbou za přízraky v kouřové cloně průmyslových intrik a nelítostných obchodních bitev, v nichž se zajatci neberou.

Román je též odrazem názorů Američanů na tvrdé praktiky japonských obchodních společností té doby, i na jejich vnímání Američanů jako nekulturního národa bez historie.

Komentáře ke knize
Michael Crichton

John Michael Crichton byl americký spisovatel, scenárista a filmový a televizní producent. Napsal celou řadu úspěšných knih, zejména se sci-fi tematikou, které byly přeloženy přibližně do 30 jazyků, některým z nich se dostalo i úspěšného filmového ztvárnění . Celosvětově se prodalo asi 200 milionů výtisků jeho knih. Podílel se také na vytvoření úspěšného seriálu Pohotovost. Ve svém díle v mnoha případech dobře zužitkoval své vzdělání v oboru medicíny a antropologie. Často ve svých knihách upozorňoval na úskalí moderní vědy, například jejího zneužití pro účely obohacení nebo na nezodpovědnost při zacházení s novými technologiemi. Crichton zemřel po delším boji s rakovinou v listopadu roku 2008, a to ve věku 66 let. Zatím posledním románem, vydaným z pozůstalosti 9 let po autorově smrti, je titul Dračí zuby. Ten autor napsal již v roce 1974, za svého života jej však nevydal. Paleontologickou poctou spisovateli bylo například pojmenování dvou ankylosauridních dinosaurů z Číny rodovými jmény Crichtonsaurus a Crichtonpelta .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více