Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vteřiny za volantem

Jaroslav Hausman, Miloš Kovářík

Nakladatelství dopravy a spojů | 1968


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 237
Jazyky: česky
Ilustrátor: Vladimír Bidlo
Edice: Svět motoristy 1x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Náklad: 30 167 ks
Vystaveno: čt 31. března 2022 12:45
Číslo položky: 307214

Mnohaleté teoretické i praktické zkušenosti umožnily autorovi napsat aktuální příručku poskytující automobilistům maximum informací o podmínkách a předpokladech bezpečné a hospodárné jízdy. Nezbytné poznatky o automobilu, jeho vlastnostech a vybavení jsou v následujících kapitolách doplněny pojednáním o technice jízdy, zvláště pak rozborem podmínek bezpečného provozu za ztížených podmínek.

Komentáře ke knize
Jaroslav Hausman

Narozen 27. 4. 1907 v Praze, zemřel 21.12.1976 v Kostelci nad Černými lesy. Ing., motoristický publicista, redaktor motoristického časopisu, spisy z oboru.

Miloš Kovářík

Miloš Kovářík pocházel z Dobročovic, okres Praha-východ. Po svém vyučení tiskařem se stal automobilovým novinářem hned po skončení 2. světové války. Dokázal vyprávět příběhy o našich skvělých automobilových závodnících tak poutavě, že s ním byla vždycky parádní zábava. Znal se s mnohými osobně, nejvíce sledoval životaběh slavné Elišky Junkové, nazýval ji „královnou volantu“, rád povídal o Jožovi Vermiřovském z kopřivnické Tatrovky , Jirkovi Knappovi z pražské Waltrovky, Bohumilu Turkovi, který jezdil na voze Aero, o Zdeňku Pohlovi z přitažlivého závodu do vrchu u Litoměřic , který se dobře znal s Jiřím Lobkowiczem a také jako on závodil s vozem Bugatti. A následovat by mohly příběhy hrdinů velkých cen automobilových závodů snad na celém světě. Miloš Kovařík měl bohatý archiv, o každém závodníkovi se snažil získat vždy co nejvíce informací, dokumentů a snímků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat