Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Všechny mé domovy

Ivanka Devátá

Motto | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 159
Jazyky: česky
Ilustrátor: Eva Smrčinová
Vydání: 1
ISBN: 80-85872-29-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 7. září 2022 14:11
Číslo položky: 396277

„Katastrofické“ vyprávění o stěhování, malování, renovaci bytu a příbuzných pohromách, které autorka osobně prožila a – co je důležitější – přežila. Obchází přitom problémy z jiných oblastí života, například zdravotní, finanční i citové, a drží se houževnatě stěhováckých popruhů a malířské štětky, jelikož soudí, že větší příděl drsné reality by čtenář neunesl.
O své zkušenosti s překonáváním bytových malérů se rozhodla podělit se čtenáři poté, co dospěla k moudrému poznání, že nic člověka nerozveselí tak jako pohled na cizí mizérii. Proto je tato knížka určena především těm, kteří mají momentálně zatopený sklep, vypnutý telefon, přepálené elektrické vedení, nefungující topení a vražedný vztek. Pokud se tento vztek po přečtení knihy nezmírní, nabízí autorka ještě možnost knihu přetrhnout.

Komentáře ke knize
Ivanka Devátá

Ivanka Devátá je česká herečka a spisovatelka. Jejím otcem byl hudební skladatel a dirigent Antonín Devátý narozený ve Skutči 12. června 1903, maminkou dcera významného skutečského továrníka. Dětství strávila v Brně, po maturitě na plzeňském gymnáziu absolvovala studium herectví na DAMU a nastoupila do angažmá v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého v Praze, kde působila až do svého odchodu do důchodu v roce 1991. Na své mateřské scéně ztvárnila řadu divadelních rolí domácího i klasického světového repertoáru, zpočátku dívčích, později charakterních i komediálních ženských postav překypujících temperamentem, výřečností a rázností. Její herecké umění využil rozhlas, film a televize, v roce 2012 získala Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu. Po odchodu z divadla zahájila svou úspěšnou literární kariéru, do roku 2013 publikovala v několika vydáních 13 prozaických knih, čerpajících většinou z vlastních životních zážitků a divadelní praxe. Její povídky a fejetony nacházejí uplatnění v tisku i rozhlase. Ivanka Devátá je bývalá manželka herce a malíře Miloše Hlavici a herce Josefa Vinkláře, matka Marka Hlavici a Adama Vinkláře.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet