Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vražedný lék

Leonard S Goldberg

Ikar | 1996

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 237
Jazyky: česky
Překladatel: Jaroslav Holba
Edice: 1. svazek ed. Joanna Blalocková 6x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-85944-64-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 18. února 2022 9:26
Číslo položky: 283693

Thriller z lékařského prostředí, v němž se čtenář spolu se sympatickým vyšetřovatelem a mladou soudní patoložkou vydává po stopách zločince, který brutálně vraždí mladé ženy.

Zpočátku se zdálo, že brutálně zavražděné mladé ženy má na svědomí sadistický šílenec. Ale poté, co někdo shodí ze střechy mladou ošetřovatelku, která spolupracovala na tajném psychiatrickém výzkumu, všechny stopy směřují do prestižní losangeleské nemocnice Memorial. Po stopách nebezpečného zločince se vydává sympatický policista Jake Sinclar a mladá soudní patoložka Joanna Blalocková. Především Joanna se snaží najít spojitost mezi experimenty s léky, které ovlivňují lidskou psychiku, a sérií násilných, sexuálně motivovaných vražd. Času je však málo a člověk, kterého dosud nikdo nepodezírá, se připravuje k dalšímu smrtícímu úderu. A Joanna netuší, že jeho další obětí má být právě ona.

Komentáře ke knize
Leonard S Goldberg

Leonard S. Goldberg je lékař, profesor medicíny a mezinárodně úspěšný autor série lékařských thrillerů s Joannou Blalock. Jeho romány, vyzdvihované kritiky i jeho kolegy spisovateli, byly přeloženy do desítek jazyků a prodalo se jich více než milion kopií po celém světě. Leonard Goldberg pracuje jako lékař-konzultant a je spjat s UCLA Medical Center, kde zastává funkci jako klinický profesor medicíny. Je velice žádaným znalcem při soudních pří ohledně zanedbání lékařské péče, jeho specializací je interní lékařství, hematologie a revmatologie. Publikoval více než sto vědeckých studií. Jeho spisovatelská kariéra začala se zájmem o onemocnění krve. Zatímco se podílel na výzkumném projektu na UCLA, setkal se s nejneobvyklejší krevní skupinou. Červené krvinky pacienta byly O-Rh nula, což znamená, že mají úplný nedostatek faktorů A, B a Rh a mohly by být podávány prakticky každému bez obav z transfúzní reakce. V podstatě, pacient byl příslovečný \"univerzální\" dárce krve. Toto zjištění vyvolalo představu o příběhu, ve kterém se jedinec narodil bez typu tkáně, což z jeho orgánů dělalo univerzálního dárce bez obav z odmítnutí transplantovaného orgánu. Jeho první román, Transplantát, se točí kolem mladé ženy, u která bylo zjištěno, že je univerzální dárce orgánů a pronásleduje ji bohatý, mocný muž, zoufale potřebující novou ledvinu. Kniha se rychle dočkala několika dotisků. Goldberg se s ohledem na skvělé přijetí knihy vrhl na psaní dalších knih se stejnou hlavní postavu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat