Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vražda Václava, knížete českého, k níž údajně došlo na dvoře bratra jeho Boleslava v pondělí po svátku svatého Kosmy a Damiána

Miroslav Ivanov

Československý spisovatel | 1975

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 269
Jazyky: česky
Edice: Spirála 415x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Poznámka: obálka Josef Kalousek
Vystaveno: so 20. března 2021 12:00
Číslo položky: 163713

Desetiletí diskutované otázky kolem data a místa smrti knížete Václava zasadil autor do beletristického rámce, v němž penzionovaný kriminalista a profesor dějepisu pátrají po okolnostech Václavovy smrti. Téměř detektivním způsobem konfrontuje autor rozporné údaje našich nejstarších literárních památek, názory historiků a dějepisců umění i výsledky antropologického výzkumu a vyvozuje z nich osobité a mnohdy odvážné hypotézy o událostech, k nimž došlo před více než tisíciletím.

Komentáře ke knize
Miroslav Ivanov

Miroslav Ivanov – 23. prosince 1999 Praha) byl český spisovatel a publicista, zabývající se především historií a literaturou faktu. Narodil se do rodiny legionáře a důstojníka Antonína Ivanova , původním příjmením Joba z Roznberku - otec si příjmení změnil při pobytu legie v Rusku. Za účast v protifašistickém odboji byl při heydrichiádě Antonín Ivanov zastřelen. V roce 1948 odmaturoval Miroslav Ivanov na gymnáziu v Jaroměři. Rok pracoval v různých povoláních a poté začal studovat češtinu a dějepis na Univerzitě Karlově v Praze, kde promoval v roce 1953. Do roku 1960 byl asistentem na Filosofické fakultě UK. V šedesátých letech pracoval jako redaktor časopisu Hlas revoluce. V roce 1967 přešel na dráhu spisovatele z povolání. Věnoval se především kauzám z české historie – rukopisné spory, smrt svatého Václava a další. Byl dlouholetým předsedou Klubu autorů literatury faktu. Po roce 1989 se stal členem předsednictva Klubu Dr. Milady Horákové. V Cibulkových seznamech je uveden jako důvěrník StB, krycí jméno Adne, evidenční číslo 15 065. Klub autorů literatury faktu spolu s rodinou Miroslava Ivanova vyhlašuje od roku 2001 cenu Miroslava Ivanova.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet