Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vražda potřebuje reklamu

Dorothy L Sayers

Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění | 1960


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 382
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Procházka
Edice: 120. svazek ed. Klub čtenářů 1630x, 9. svazek ed. Lord Petr Wimsey 3x
Vydání: 2
Vydáno v: Praha
Náklad: 160 000 ks
Vystaveno: pá 30. července 2021 11:39
Číslo položky: 211646

Detektivní román těží ze zkušeností anglické autorky, která využila svých zážitků z období, kdy pracovala jako textařka ve velké reklamní agentuře.
Román má napínavou a neobvyklou zápletku, zdařilou psychologickou kresbu postav a brilantní dialogy. S ironickým nadhledem líčí všední práci reklamních textařů, kresličů a písařek, a s lehkou ironií nahlíží i do života šlechty či do prostředí pašeráků drog. Kniha není jen pouhou detektivkou, ale je to vlastně společenský román s napínavým dějem, který názorně kreslí pronikání organizovaného zločinu do všech vrstev společnosti.

Komentáře ke knize
Dorothy L Sayers

Dorothy Leigh Sayersová byla anglická spisovatelka a překladatelka známá nejprve svými detektivními příběhy, poté i dramaty s náboženskou tématikou a eseji na téma křesťanství. Život Narodila se v Oxfordu v rodině duchovního anglikánské církve, který patřil ke směru high church . Rodina se přestěhovala do Bluntishamu v Cambridgeshire na východě Anglie. Do Oxfordu se vrátila v roce 1912, aby studovala na Somerville College Oxfordské univerzity, získala stipendium na obor moderní jazyky, hlavní obor francouzský jazyk. Než mohla složit závěrečné zkoušky z hlavního předmětu, musela projít zkouškou z latiny a řečtiny a dalšího předmětu, jenž prokázal její znalost Nového zákona . Rovněž složila písemnou a ústní zkoušku z německého jazyka. Vstoupila do univerzitního Bachova sboru, kde zpívala altový part. V roce 1915 ukončila studium s vyznamenáním, ale titul B.A. a M.A. Oxon jí byl univerzitou přiznán a slavnostně předán až v roce 1920, kdy teprve univerzita začala přiznávat tituly i ženám. Poté působila krátce jako učitelka francouzštiny a němčiny ve francouzském Hullu. K práci učitelky se ale necítila povolaná, a proto se roku 1917 vrátila do Oxfordu. Pracovala jako praktikantka v nakladatelství Blackwell a ve volném čase se intenzivně věnovala kulturnímu životu . Protože v nakladatelství nemohla plně uplatnit své prvotřídní vzdělání ani talent, odešla opět do Francie, tentokrát jako sekretářka na soukromé škole Ecole des Roches. I když vyučovala minimálně, do značné míry zodpovídala za běh školy, protože její nadřízený, o rok mladší Eric Whelpton, trpěl následky válečného zranění. Kvůli finančním potížím, ve kterých se škola ocitla, a také proto, aby konečně našla prác...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat