Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vrahova modlitba : lékařka Adélie čelí kruté pomstě

Ariana Franklin

Jota | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Dobrodružství lékařky Adélie 1 - 4 Vykladačka smrti + Labyrintem smrti + Relikvie mrtvých + Vrahova modlitba - Ariana Franklin (2009, Jota)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 350
Jazyky: česky
Edice: 4. svazek ed. Vykladačka smrti 0x
Vydání: 1. vyd.
Vydáno v: Brno
Vystaveno: so 18. března 2023 14:45
Číslo položky: 520858

Lékařka Adélie se ve čtvrtém pokračování historické kriminální série stává ochránkyní mladé princezny. Píše se rok 1176 a král Jindřich II. posílá svou desetiletou dceru Johanu do Palerma, aby ji tam provdal za krále Viléma II. Sicilského. Válka a mor v Evropě činí z takové cesty velmi nebezpečný podnik. Král proto vybral své dceři za společnici ženu, které důvěřuje ze všech nejvíc: svou „vykladačku smrti“ Adélii Aguilarovou.

Vystudovaná lékařka Adélie, jež pochází ze sicilského království, má princeznu doprovázet a starat se o její bezpečí a zdraví až do svatby. Adélie by sice nabídku nejraději odmítla – odcestovat s královským průvodem pro ni znamená rozloučit se na dlouhou dobu s vlastní dcerkou. Král ale její dceru pohotově přesídlil na královský dvůr jako svou chráněnku, ale současně i jako rukojmí, aby si pojistil, že se Adélie k němu zase vrátí.

Adélii tím pádem nezbývá než vydat se na dlouhou cestu. Doprovázejí ji arabský ochránce a společník Mansur, milenec Rowley a také irský námořní kapitán O’Donnell, jenž by mohl být Adélii daleko prospěšnější, než by se Rowleymu mohlo zamlouvat.

Ke královskému průvodu se ovšem připojuje ještě jeden člověk – vrah bažící po strašlivé pomstě. Když začnou v princeznině okolí umírat lidé, Adélie i Rowley pojmou podezření, že vrah se skrývá na dohled. Co bude následovat? Má se jeho příští obětí stát princezna Johana? Nebo snad dokonce samotná Adélie?

***

Ariana Franklinová (vlastním jménem Diana Normanová, 1933-2011) byla britská prozaička a novinářka. Narodila se v Devonu, její otec byl rovněž novinářem, korespondentem listu The Times, strýc ministrem Churchillova válečného kabinetu.
Po sňatku s žurnalistou a filmových kritikem Barry Normanem v roce 1957 se rozhodla vzdát kariéry reportérky v novinách a usadila se na venkově, kde se věnoval výchově svých dvou dcer, Samanthy a Emmy, studiu středověkých dějin a vlastnímu tvůrčímu psaní. Byla považována za výtečného znalce 12. století a zvláštní slabost měla pro panovníka Jindřicha II.

V Nakladatelství JOTA vyšly dosud tři svazky této populární série: VYKLADAČKA SMRTI (2009), LABYRINTEM SMRTI (2010) a RELIKVIE MRTVÝCH (2011). VRAHOVA MODLITBA je definitivně posledním dílem úspěšné autorky.

Za první díl série VYKLADAČKA SMRTI získala v roce 2007 cenu Ellis Petersové.

Komentáře ke knize
Ariana Franklin

Diana Norman byla britská spisovatelka a novinářka na volné noze, autorka úspěšných biografickcýh a historických románů. S manželem, filmovým kritikem Barrym Normanem a dvěma dcerami žila v Hertfordshiru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu