Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Volný pád - Constance - Les - Expedice Endurace

Lee Child, Harlan Coben, Rosie Thomas, Caroline Alexander

Reader's Digest Výběr | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 573
Jazyky: česky
Překladatel: Iva Harrisová
Edice: Nejlepší světové čtení 174x, 11. svazek ed. Jack Reacher 52x
ISBN: 978-80-7381-183-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Robin Brichta
Vystaveno: út 21. prosince 2021 17:04
Číslo položky: 258653

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Lee Child: Volný pád – Bývalý vojenský vyšetřovatel Jack Reacher si zakládá na životě nezávislém na jakýchkoli poutech a výhodách, kterými stát a společnost ovládají běžné občany. Proto ví, že když si jeho bývalá kolegyně z elitní jednotky dala tu práci, aby ho kódovanou zprávou vyhledala a požádala o pomoc, vedou ji k tomu závažné důvody a on ji nemůže zklamat.

2) Rosie Thomasová: Constance – Hudební skladatelka Constance Thorneová celý život bojuje s pocitem neukotvenosti. Jako nalezenec nemá naději najít svou biologickou matku a její od začátku problematický vztah s nevlastní sestrou Jeanette definitivně zpřetrhá milostné vzplanutí k jejímu manželovi. Díky talentu a cílevědomé píli dosahuje Constance úspěch v práci a v poklidném ráji ostrova Bali nakonec i trochu klidu. V tu chvíli ji ale zastihne nečekaná zpráva od Jeanette …

3) Harlac Coben: Les – Strašlivá tragédie, která před dvaceti lety stála život hned několik účastníků letního tábora, zdaleka neskončila, jak by se mohlo zdát dopadením a odsouzením pachatele. Paul Copeland přišel oné noci o sestru, ale protože se její tělo nikdy nenašlo, Paul nepřestává doufat, že třeba přece jen žije. Dřímající tajemství se znovu probouzí k životu, když ho policie požádá o identifikaci neznámého muže a Paul poznává jednoho z dávných kamarádů. Rychlý sled událostí vynáší na světlo další a další podrobnosti děsivé události, která před lety zamíchala osudy jedinců i rodin.

4) Caroline Alexandrová: Expedice Endurance – V srpnu roku 1914 vyráží proslulý cestovatel Ernest Shackleton se sedmadvacetičlennou posádkou na expedici, která má dosáhnout jednoho z posledních velkých prvenství v dobývání polárních krajů, totiž přejít pěšky celou Antarktidu. Jejich loď Endurance však beznadějně uvízla v ledovém sevření a Shackleton a jeho muži krutých dvacet měsíců bojovali o přežití.

Komentáře ke knize
Lee Child

Jim Grant , známější pod svým pseudonymem Lee Child, je britský spisovatel akčních thrillerů. Jeho první román Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. Jim Grant se narodil v Coventry v Anglii. Jeho otec byl státní úředník a jeho mladší bratr, Andrew Grant, je také spisovatelem thrillerů. Když Jimovi byly čtyři roky, jeho rodiče se s ním a jeho třemi bratry přestěhovali do Handsworth Wood v Birminghamu, aby mohli získat lepší vzdělání. Do svých jedenácti let chodil do základní školy Cherry Orchard v Handsworth Wood. Poté navštěvoval Školu krále Edwarda v Birminghamu. V roce 1974 začal ve svých dvaceti letech studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu, i když vůbec neměl v úmyslu věnovat se právnické praxi, a během studií pracoval jako kulisák v divadle. Po dokončení studií začal pracovat v komerční televizi. Grant byl přijat jako programový ředitel do televize Granada, která sídlí v Manchesteru a je součástí britské televizní sítě ITV. Zde se podílel na televizních seriálech jako Návrat na Brideshead, Perla v koruně, Hlavní podezřelý a Bedna. Grant se podílel na přípravě více než 40.000 hodin vysílání na Granadě a napsal tisíce krátkých reklamních a reportážních zpráv. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995 a poslední dva roky své televizní kariéry působil také jako zástupce odborů. Poté, co byl Grant v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány, protože jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. V roce 1997 byla vydána jeho kniha s názvem Jatka, a v létě roku 1998 se Grant přestěhoval do Spojených států amerických. První část jeho pseudonymu „Lee“ vznikla podle rodinného vtipu o špatné výslovnosti názvu auta Renault Le Car a druhá část „Child“ vznikla, protože si Grant přál, aby jeho knihy byly umístěny v policích v knihkupectvích mezi hvězdnými autory detektivních románů Raymondem Chandlerem a Agathou Christie. Gr...

Harlan Coben

Narodil se 4. ledna 1962. O jeho životě před spisovatelskou kariérou se dá napsat jen tolik, že vystudoval politickou vědu a pak několik let pracoval v cestovním průmyslu. Stále žije v New Jersey se svou ženou a čtyřmi dětmi. V Americe se proslavil především sérií detektivních knih, kde je hlavním hrdinou sportovní agent Myron Bolitar, řešící neobvyklé a nadrámcové problémy svých klientů. Patrně proto, že by českému čtenářstvu prostředí zámořských sportovních klubů nic neříkalo, vyšel v Čechách jen první díl ze série, a pak už nic. Zato ale vyšly téměř všechny kriminální romány „stand-alone“ čili samostatné, mimosériové. Všechny se však naštěstí vyznačují typickou cobenovskou ironií, originálními zápletkami a stupňovaným napětím. Cobenův román Tell no one byl natočen roku 2006 ve Francii a teď v dubnu 2007 přichází i do našich kin pod názvem Nikomu to neříkej, první Bolitarův případ je teprve ve filmové předprodukci amerického studia.

Rosie Thomas

Po studiích v Oxfordu pracovala jako novinářka. V současné době se věnuje výhradně literární práci. Má na kontě dvacítku románů, většinou velice úspěšných. Dva z nich se dočkaly prestižního ocenění, které uděluje Romantic Novelist's Association. Píše pod pseudonymem Rosie Thomas. Má dobrodružnou povahu,holduje cestování, vysokohorské turistice a horolezectví , a automobilismu . Nějaký čas strávila v bulharské výzkumné stanici v Antarktidě a při psaní románu Kašmírový šál pobývala v Ladákhu a Kašmiru. Žije v Londýně

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu