Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vesmír : pozemšťanův průvodce po záhadách vesmírného prostoru

Colin A Ronan

Knižní klub | 1996

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 191
Jazyky: česky
Překladatel: Arnošt Kotyk
Edice: Hranice poznání 7x
Vydání: 1
ISBN: 80-7176-361-6 80-85809-49-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 11. června 2020 10:51
Číslo položky: 102844

Kniha obsahuje vynikající ilustrace, včetně záběrů pořízených nejmodernějšími dalekohledy, ukazují způsoby jakými je vesmír zkoumán ze Země.Svým jedinečným a osobitým způsobem nás kniha provádí na příkladech z každodenního života úchvatným vesmírem.

Obsah knihy je dílem známého astronoma a spisovatele Colina Ronana. Kniha je rozdělená do pěti sekcí, přičemž v každé kapitole najde čtenář odkazy na kapitoly s podobnou tématikou.První sekcí je Země - observatoř, která obsahuje mapy hvězdné oblohy a praktické informace o dalekohledech.V dalších sekcích se čtenář dočte o vzniku, vývoji a funkcí všech vesmírných objektů.Poslední sekce se snaží všechny informace skloubit a uvažuje se v ní o původu a možném zániku vesmíru.

Komentáře ke knize
Colin A Ronan

Colin A. Ronan byl britský spisovatel a specialista na historii a filozofii vědy . Získal vzdělání v Abingdon School v Oxfordshire a sloužil v britské armádě od 1940-1946 - dosáhl hodnosti majora. Po válce získal BSc v astronomii, a pak správní místo na sekretariátu The Royal Society. Po odchodu z Royal Society začal psát, a během dlouhé kariéry jako autor vydal přes více než čtyřicet knih, převážně o astronomii, historii a filozofii vědy. On hrál hlavní roli britské astronomické asociace , kde byl prezident od roku 1989 do 1991, a na mnoho let byl redaktorem jejího časopisu, a ředitel historické části. S jeho druhou manželkou Ann, založil Ronan Knihovna obrázků, která se specializuje na vědecké a historické snímky. Mezi jeho mnoha knihami o dějinách vědy byly studie vědců jako Galileo , William Herschel a Edmond Halley . Psal také vědecké knihy pro děti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu