Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Veľký obrazový atlas lesa

Jan Tůma, Jan Jeník

Mladé letá | 1984


199 Kč 139 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 500
Jazyky: slovensky
Překladatel: Anna Flochová, Jana Uhlířová
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Bratislava
Náklad: 20 000 ks
Vystaveno: ne 28. listopadu 2021 18:45
Číslo položky: 249472

Naše predstavy o tom, čo je les, sú zväčša úzke, jednostranné. Les je však nesmierne zložitý organizmus. Autor sa v tejto publikácii usiluje všeobecné predstavy o lese rozšíriť. Snaží sa čitateľovi priblížiť podstatu tohto prírodného systému, a to nielen v opisoch jednotlivých typov lesa v rôznych prírodných podmienkach, ale predovšetkým poukazom na ekologické súvislosti medzi zložkami lesných spoločenstiev. Chce pomôcť hľadieť na les s vedomím širších prírodných súvislostí, s vedomím dôležitosti lesa pre celý život na našej planéte. Robí to čítavým textom i názornými, často unikátnymi fotografiami.

Komentáře ke knize
Jan Jeník

Jan Jeník je český botanik zabývající se strukturou kořenových systémů lesních stromů. V roce 1952 vystudoval lesní inženýrství na ČVUT v Praze. Později se na Karlově univerzitě stal kandidátem biologických věd, docentem geobotaniky a v roce 1990 profesorem botaniky. V průběhu svého života působil na několika zahraničních univerzitách a projektech koordinovaných UNESCO. Publikoval řadu odborných článků a publikací. V současné době pracuje na Katedře botaniky Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy a v Botanickém ústavu Akademie věd ČR v Průhonicích. V roce 1994 byl oceněn Cenou ministra životního prostředí „za celoživotní práci v oblasti ochrany životního prostředí“.

Jan Tůma

Jan Tůma byl československý politik a meziválečný poslanec Národního shromáždění za Republikánskou stranu zemědělského a malorolnického lidu . Podle údajů k roku 1929 byl profesí domkářem v obci Hůrky. S manželkou Alžbětou roz. Vávrovou měl deset dětí. V parlamentních volbách v roce 1920 získal mandát v Národním shromáždění. Obhájil ho v parlamentních volbách v roce 1925 i parlamentních volbách v roce 1929.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více