Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Veleobři oceánů

František Novotný

Albatros | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná brožura
Počet stran: 381, [8] obr. příl
Jazyky: česky
Edice: Albatros Plus 73x, Klub mladých čtenářů 1313x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-00-01170-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 20. července 2021 15:02
Číslo položky: 208182

Bitevní lodi a křižníky ve faktech i legendách. Tato kniha pak obsahuje na dva tucty nejbizarnějších a nejdramatičtějších, potréty těch bitevních lodí a křižníků, jež se staly legendami, v bitvách vychýlily váhy světa, nebo znamenaly technický zlom. Každá kapitola je uvedena dvoupohledovým plánkem v jednotném měřítku 1:1440 a doplněna nákresy, fotografiemi a tabulkami s technicko-taktickými daty.

Čtyři sta let trvalo, než vývoj lodní techniky dospěl k bitevní lodi a k obrněnému plavidlu s těžkými děly. Přesně čtyřicet let v první polovině 20. století pak stačilo, aby bitevní loď typu dreadnought dosáhla svého zenitu a pádu. Snad i proto žádný jiný válečný stroj nejitřil lidskou fantazii jako právě tito čtvrt kilometru dlouzí obři, zakutí do pancíře o váze tisíců tun a vyzbrojení obrovitými děly s dostřelem na desítky kilometrů. Jenom na krátkou dobu byly dreadnoughty a superdreadnoughty rozhodujícím nástrojem vlády nad světem, ale přesto se stačily stát mýtem a věčnou pýchou loďstev, jež je měla ve své výzbroji. Téměř každý z těch asi 70 typů, od Dreadnoughtu z roku 1906 až po Vanguard v roce 1946, má osobitou historii, svůj příběh, který by stál za vyprávění.

Komentáře ke knize
František Novotný

Narozen 15. 3. 1944 v Brně. Spisovatel, beletrista, publicista, autor literatury faktu, překladatel, elektroinženýr, jachtař, modelář, autor prací o historii námořních bitev, též literatury sci-fi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více