Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vegetariánská kuchařka - vegetariánství v teorii a v praxi , 300 receptů

Karel Červený, Drahomíra Červená

Práca | 1991


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 199
Jazyky: česky
Ilustrátor: Peter Rašla
Edice: 2. svazek ed. Knižnica praktických príručiek Práce 19x, Knižnice praktických příruček 3x
Vydání: 1
ISBN: 80-7094-256-8
Vydáno v: Bratislava
Poznámka: obálka Peter Rašla
Vystaveno: po 24. května 2021 10:57
Číslo položky: 186659

Ze slovenského originálu přeložily Jana Dvončová a Marie Majtánová.
Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích, jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější, co je radiace potravin. Na tyto a další otázky odpovídá s hlavním záměrem: poskytnout čtenáři možnost seznámit se po víc než půlstoletí se současnou poznatkovou a argumentační výzbrojí vegetariánství, zvažovat tyto argumenty a hlouběji se zamýšlet nad souvislostmi mezi vlastním zdravím a stravováním. Kniha tedy nabízí čtenáři možnost vyzkoušet v praxi, třeba jen na určité období, teoretické poznatky a odůvodnění, jež jsou první části knihy. Recepturní část mu k tomu poskytuje mnoho rozmanitých možností. Členění na snídaně, obědy a večeře umožňuje uvést recepty na přípravu různých pomazánek, kaší, paštik, ovocných snídaní, šťáv, placek, také domácího celozrnného chleba, polévek, zeleninových, luštěninových, obilovinových a bramborových jídel, omáček, zadělávaných pokrmů, salátů a zákusků. Grafickým označením receptů se pamatovalo i na vyjádření jejich vhodnosti a použitelnosti v stravování dětí v jeslích, mateřských školách, ale i dospělých ve veřejných stravovacích zařízeních.

Komentáře ke knize
Karel Červený

Rodinné dôvody mu nedovolili vyštudovať vysokú školu - odbor psychológia. na celý život mu zostal záujme o medicínu. Intenzívne študuje zahraničnú i našu literatúru z odboru výživy. Dlhoročný vegetarián a propagátor vegetariánskeho hnutia. Prednáša pre laikov i lekárov. Autor mnohých kníh o zdravej výžive.

Drahomíra Červená

Hoci má manželka a spoluautorka Karla Červeného dve maturity. rozhodla sa, že pre zdravie ich dvoch detí zostane doma v domácnosti. S veľkým záujmom vymýšľa a preveruje recepty na zdravé a chutné jedlá.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více