Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Věčný striptýz

Milena Holcová

Šalvar | 2008

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 307
Jazyky: česky
Edice: 2. svazek ed. Orinokem k přechodu 2x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-903011-8-4
Vydáno v: Brno
Vystaveno: čt 30. dubna 2020 10:30
Číslo položky: 95891

Ačkoli se příběh odehrává na čtyřech kontinentech, tvoří exotika jen kulisy k dramatické cestě do ženského světa a myšlení v době, řekněme, emoční zralosti. Co tam najdeme? Především muže. Vylíčené pravdivě, s pochopením, něžnou sympatií. Dvě přítelkyně, které známe už z knihy Orinokem k přechodu, konečně našly partnery, se kterými by rády zestárly. Jsou vyrovnané, zkušené, smířené se světem. Takřka ve stejnou dobu však obě potkávají muže, kteří by jejich život dokázali otočit naruby.

Z každé stránky proti nám vyrazí mocné poryvy citů, které se hrdinky se střídavým úspěchem pokouší zvládnout. Láska milenecká i mateřská, tajená i přiznávaná, nezkušená i vyzrálá, zmatená i srovnaná, velkorysá i ufňukaná, stálá i pořád znovu prověřovaná. Za všech okolností však dojemně rámovaná nesentimentálním ženským přátelstvím.

Komentáře ke knize
Milena Holcová

Dlouhá léta žila v Brně, nyní žije v Praze. Popírá přívlastky spisovatelka a cestovatelka, přestože projela skoro celý svět a napsala již devět knih. Pobývala mezi mongolskými pastevci, africkými Masaji, zambijskými venkovany, islandskými farmáři, americkou střední vrstvou, laponskými intelektuály, afgánskými táliby, poznala orinocké a mexické indiány, domorodce v Laosu i venkovany na Kubě… Cestování chápe jako životní filosofii a styl, který upřednostňuje svobodu a zajímavost před bezpečím. Věří, že celý svět se dá objevit v jedné vesnici, jde jen o to umět se dívat a naslouchat. Přestože byla pozvána do mnoha „klubů cestovatelů“, členství odmítá, protože nechce patřit k sortě výkonostních cestovatelů.kteří byli nejvýš, nejdál, tam kde ještě žádný běloch nebyl… V prvenství nenachází nic smysluplného, popisy podobných zážitků jí připadají zoufale nudné. Podle vlastních slov cestuje, aby si potvrdila nebo vyvrátila některé soukromé hypotézy, které pak čtenářům nabízí, ale nevnucuje.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu