Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Večný plameň

Viliam Plevza, Otakar Nehera, Pavol Horov

Smena | 1974


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 1 sv. (nestr.)
Jazyky: slovensky , rusky
Překladatel: Eliáš Galajda
Edice: Edícia fotografických vlastivedných publikácií 45x, Edícia fotografických vlastivedných piblikácií 0x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Bratislava
Vystaveno: čt 10. března 2022 9:08
Číslo položky: 293249

Řím. V dutině antického sloupu nalezli archeologové mumifikované tělo mladé ženy, jejíž záhadné tetování odkazuje hluboko do starověku. Jeruzalém. Pod Skalním chrámem, přímo v lokalitě, kterou tři světová náboženství považují za nejposvátnější místo, probíhají nezákonné vykopávky. Mohly by spolu tyto dvě události souviset? Ve stejné době přijíždí do Říma mladý americký právník Jonathan Marcus. Kdysi zde studoval klasickou historii, ale slibnou kariéru musel nedobrovolně opustit, přesto dnes patří k nejvyhledávanějším konzultantům mezi obchodníky s uměním. Má pro svého zákazníka prozkoumat fragmenty starověké kamenné mapy, ale při práci narazí na nečekaný objev: do kamene kdysi někdo vytesal tajné poselství. Vzkaz z dávných věků mu připomene zmařenou kariéru a osloví ho natolik, že se vydá na nebezpečnou pouť, aby objevil předmět, po němž dvě tisíciletí prahly nejmocnější říše světa. V labyrintu pod římským Koloseem i ve starověkých tunelech biblického Jeruzaléma postupně nalézá stopy starověké špionážní sítě, jejímž cílem byla ochrana onoho artefaktu, ale také stopy bezohledného spiknutí z dnešních dnů, které naopak usiluje o zničení vzácné památky a potažmo o vymazání veškerých důkazů o historii židovství a křesťanství v okolí posvátné Chrámové hory.

Komentáře ke knize
Viliam Plevza

Datum narození: 22.říjen 1934 PhDr. Viliam Plevza, DrSc. je bývalý stranícky historik, od roku 1980 univerzitný profesor , organizátor historickej vedy v ČSSR, od 1980 akademik SAV a od 1982 ČSAV. Zaoberal sa dejinami revolučného robotníckeho hnutia, komunistickej strany a novšími politickými dejinami Česko-slovenska, od roku 1969 riaditeľ Ústavu dejín KSS . Po novembri 1989 vlastník súkromnej galérie Galéria Excelent v Bratislave. Od 1978 člen Predsedníctva SAV. V rokoch 1976-1986 kandidát ÚV KSS a a od r. 1986 člen UV KSS. V rokoch 1977, 1980, 1985 získal Národnú cenu SSR. V roku 1984 Rad práce a 1985 získal štátnu cenu Klementa Gottwalda.

Otakar Nehera

Narozen 25. 10. 1917 v Olomouci, zemřel 23. 10. 2009 v Bratislavě. Fotograf.

Pavol Horov

Pavol Horov, vl. jm. Pavol Horovčák byl slovenský básník a překladatel. V letech 1934–1935 studoval učitelskou akademii v Bratislavě pro obory slovenština, dějepis a zeměpis, do roku 1944 potom učil. Do orku 1951 pracoval v Československém rozhlasu v Košicích , do roku 1963 postupně jako šéfredaktor a ředitel nakladatelství Slovenský spisovateľ a do roku 1964 pracoval v Slovenském ústredí knížnej kultúry. Po zybytek života se věnoval literární činnosti. Jeho dílo je spojeno především s meditativní lyrikou blízkou k nadrealismu. V prvních svých dílech se zejména vymezuje proti nacismu , v dalších se zaměřuje na rodný kraj . Za své dílo získal řadu cen, včetně čestného titulu národní umělec roku 1972. Překládal z polštiny, bulharštiny, za jazykové spolupráce z perštiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet