Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Věčný mír

Joe Haldeman

Polaris | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 318
Jazyky: česky
Překladatel: Marek Hrnčír
Edice: Science fiction 89x
Vydání: 1
ISBN: 80-85911-47-7
Vydáno v: Frenštát pod Radhoštěm
Poznámka: obálka Luis Royo
Vystaveno: po 29. června 2020 12:35
Číslo položky: 105625

První volné pokračování románu Věčná válka.

V roce 2043 zuří válka Aliance proti Ngumi. Na Atlantu a dvě města nepřátel byl podniknut omezený nukleární útok, ale většina bojových operací je uskutečňována pomocí vojáčků, složitých válečných strojů řízených dálkově vojáky, kteří se nachází stovky kilometrů od bojiště.
Jedním z těchto vojáků je Julian Class, pro kterého válka znamená skutečné peklo. Psychologické napětí způsobované napojením na válečný stroj a genocida, kterou jeho prostřednictvím působí, se pro něj stanou nesnesitelnými. A tak Class začíná dávat svůj život v sázku jen proto, aby nemusel žít.
Pak učiní se svou přítelkyní, doktorkou Amelií Hardingovou hrůzný vědecký objev, který by mohl doslova posunout celý vesmír do bodu jedna. Jenže pro Juliana ten objev není hrůzný, ale neuvěřitelně svůdný...

Komentáře ke knize
Joe Haldeman

Joseph William Haldeman je americký spisovatel science fiction píšící pod jménem Joe Haldeman. Jeho nejznámějším dílem je román Věčná válka, ve kterém zúročil své zkušenosti získané za války ve Vietnamu. Jeho rodina velmi cestovala a žila v Portoriku, New Orleans, Washingtonu D.C. a Anchorage na Aljašce. V roce 1965 se oženil s Mary Gay Potterovou. Bakalářský titul ve fyzice a astronomii získal na univerzitě v Marylandu roku 1967. V témže roce byl odveden do armády a jako bojový inženýr sloužil v letech 1967–1969 ve Vietnamu. Byl těžce raněn, obdržel Purpurové srdce. Tato zkušenost byla vzorem pro jeho první nefantastický román War Year. Během svého života vystřídal mnoho povolání, mimo jiné například počítačový programátor, knihovník, hudebník i dělník. Publikovat začal v roce 1969 povídkou Out of Phaze pro časopis Galaxy. Dnes je profesorem na MIT, kde vyučuje spisovatelství. Se svou manželkou Gay žije v Gainesville na Floridě a v Oxfordu v Massachusetts. Joe Haldeman psal také špionážní a válečné romány pod jménem Robert Graham. Napsal rovněž dva díly cyklu Star Trek pro Bantam Books a se svým bratrem Jackem C. Haldemanem II napsal knihu More than the Sum of his Parts a dobrodružnou knihu There is no Darkness.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet