Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Večeře u mahárádži a jiné povídky : jak jsem je dopsal a sestavil o Velikonocích 1998 a osadil je připravenými ilustracemi Martina Fišera

Igor Chaun

V. Šmidt | 1998

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 219
Jazyky: česky
Ilustrátor: Martin Fišer
ISBN: 80-900084-9-6
Vydáno v: Praha
Náklad: 5 000 ks
Poznámka: obálka Martin Fišer
Vystaveno: čt 22. února 2018 13:47
Číslo položky: 25735

Devatenáct příběhů o lásce, smrti a o naději. Devatenáct příběhů s nečekaným rozuzlením, s hořkou, tragikomickou či hororovou pointou. Igor Chaun nás ve své sbírce zavádí do tajemného světa - do dějů, postav a míst zdánlivě exotických, a přece nám jako by důvěrně známých. Poetika knihy dává vzpomenout na Chaunovy televizní Velmi uvěřitelné příběhy, z nichž je do sbírky zařazena povídka Sousto. Povídky vznikaly v rozmezí patnácti let. Po dvou dílech vydaných Deníků jedná se o autorovu třetí knihu, avšak o prvou knihu ryze beletristickou. Zároveň se jedná o další posun autora od filmařského usilování směrem ke spisovatelství, které deklaruje jako svou hlavní touhu a cíl. - Kniha je ozdobena ilustracemi výtvarníka Martina Fišera, absolventa Vysoké školy uměleckoprůmyslové.

Komentáře ke knize
Igor Chaun

Igor Chaun je český filmový scenárista, režisér a prozaik, představitel současné české filmové tvorby. Otcem Igora Chauna je malíř a hudební skladatel František Chaun. Igor Chaun působil od roku 1983 do roku 1987 ve Filmovém studiu Barrandov jako asistent režie. V roce 1987 začal studovat katedru scenáristiky a dramaturgii na pražské Filmové akademii. Během sametové revoluce patřil mezi studentské vůdce, 21. listopadu 1989 se stal členem Koordinačního stávkového výboru studentů za FAMU. Vedle své umělecké tvorby je Chaun v posledních letech znám také jako příznivce a propagátor esoteriky. Opakovaně například přednášel na Veletrhu Esoterika a jiných podobných akcích alternativního spirituálního nebo záhadologického charakteru. Igor Chaun založil neziskovou organizaci Goscha o. s. Český klub skeptiků Sisyfos mu za tyto aktivity udělil anticenu Bludný balvan.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet