Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ve vedlejší roli Jiří Lír

Jiří Lír

HAK | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 173
Jazyky: česky
Editor: Jiří Siegel
ISBN: 80-900776-5-X
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Andrej Šťastný
Vystaveno: čt 12. května 2022 13:14
Číslo položky: 330866

Herec Jiří Lír často rád mluví o svých třech koníčcích: nerad hraje divadlo, nerad účinkuje ve filmu, v rozhlase či televizi a nerad vzpomíná na to, co zažil.
Díky tomu, že je povahy těkavé a žádný z koníčků ho nedrží dlouho, bylo možno napsat tuto knížku. Přesněji: jakéhosi letmého průvodce dobou, které se stal český hereč Jiří Lír součástí.
Situace, v nichž se zmíněný kumštýř během svého života ocitl, mohou být blízké všem, kdo inkriminovanou dobu žili s ním nebo o ní slyšeli vyprávět.
Celek dílka, které před vámi leží, lze výstižně charakterizovat slovy klasika humoru: "Ono může být i trochu smutno, jen když je veselo!" A opepřit takřka ideologickým zvoláním: "Lidé, čtěte!"

Komentáře ke knize
Jiří Lír

Jiří Lír byl český herec. Jednalo se o výrazného představitele mnoha drobnějších filmových rolí, výborného estrádního a kabaretního umělce s výrazným komediálním nadáním. Jeho někdejším pelhřimovským spolužákem byl herec Lubomír Lipský. Ačkoliv na divadle se mu hlavní role nevyhýbaly, ve filmu se dlouhodobě etabloval především jako oblíbený a režiséry vyhledávaný herec vedlejších filmových rolí, kterých v českém filmu za svůj bohatý herecký život ztvárnil okolo 180. Společně s bratry Lubomírem a Oldřichem Lipských po druhé světové válce spoluzakládal Divadlo satiry, kde se sešel s mnoha budoucími komediálními hvězdami českého filmu. Mimo jiné zde působil též s Milošem Kopeckým, Stellou Zázvorkovou nebo jiným známým hercem mnoha epizodních filmových rolí s Karlem Effou.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet