Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ve stínu králů

Scott Oden

Domino | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 491
Jazyky: česky
Překladatel: Daniela Mičanová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7303-370-5 (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: út 14. prosince 2021 13:00
Číslo položky: 256070

Historie často zachází se svými hrdiny macešsky. Zatímco jedny věnčí nehynoucí slávou, jiné nelítostně vydává napospas zapomnění. Nový román Scotta Odena vzdává hold muži, o němž učebnice dějepisu mlčí, přestože patřil k nejschopnějším vojevůdcům své doby.
Memnón Rhodský, současník Aristotela a Démosthena, vynikal podle antických kronikářů výjimečnou odvahou a nedostižnými strategickými schopnostmi. Vzešel z prostých poměrů, avšak rychle získal pověst spolehlivého vojáka, později také předvídavého generála a velkorysého státníka. V bouřlivých dobách zrození helénismu se před jeho rozkazy skláněla polovina tehdy známého světa. Řečtí krajané ho považovali za zrádce, nepřátelé za pouhého žoldáka, avšak v očích perského krále Dáreia III. se stal jediným člověkem, jenž dokáže ubránit říši před rozpínavostí barbarských Makedonců.
Memnónův životní příběh se před námi odvíjí prostřednictvím zpovědi tajemné Peršanky, která se na smrtelném loži rozhodla podělit o blednoucí vzpomínky. S odzbrojující upřímností popisuje válečníkův osud, všechna jeho vítězství, prohry, lásky a trápení, i jeho nezlomnou povahu, která jej přiměla čelit ctižádostivému vojevůdci Alexandrovi, později zvanému Veliký.

Komentáře ke knize
Scott Oden

Scott Oden se narodil v roce 1967 ve městě Columbus jako nejmladší z pěti sourozenců. Vyrůstal v poklidném venkovském prostředí Alabamy, kde bydlí dodnes. Kouzlu starého Egypta a starověkého světa vůbec propadl už ve třetí třídě při školní projekci snímků z putovní výstavy věnované králi Tutanchmonovi. Vystudoval historii a angličtinu, prošel řadou různorodých zaměstnání - roznášel pizzu, vázal knihy, pracoval ve videopůjčovně -, a souběžně se věnoval literární činnosti. Jeho prvotinu Muži z bronzu, přijala kritika více než vlídně, čtenáři pak s neskrývaným nadšením. Scott Oden má výjimečný cit pro rozsáhlé epické vyprávění a gradaci scén. K přesvědčivému vyznění jeho příběhu přispívá rovněž obdivuhodná znalost starověkých reálií i přesné popisy vojenské taktiky, zbroje a zbraní, které potěší nejednoho milovníka starověku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet