Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Vaříme a topíme propan-butanem

Rudolf Novák, Vladimír Michálek, Jiří Třešňák, Josef Hrstka, Julius Nehněvaj, Vladimír Ondřich

Státní nakladatelství technické literatury | 1966


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 194, [1]
Jazyky: česky
Edice: 98. svazek ed. Polytechnická knižnice. I. řada, Technický výběr do kapsy 4x, Řada hutnické literatury 58x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 29. ledna 2021 14:40
Číslo položky: 148465

Praktická příručka o použití propan-butanu v domácnostech i v průmyslu seznamuje s charakteristickými vlastnostmi zkapalněných plynů i se způsoby jejich skladování, stáčení, plnění a přepravy. Hlavní část popisuje spotřebiče pro domácnosti včetně instalací, turistické spotřebiče i speciální průmyslové hořáky. Závěrem uvádí bezpečnostní předpisy, zákonná nařízení, směrnice a ČSN.

Komentáře ke knize
Vladimír Michálek

Vladimír Michálek je český scenárista a filmový režisér. Zpočátku vystřídal několik různých povolání a studoval dokonce i medicínu, teprve ve věku 28 let byl přijat na FAMU, kde studoval dokumentární tvorbu. Jakožto úspěšný tvůrce hraných filmů se prosadil teprve v 90. letech 20. století po sametové revoluci. Natáčí především filmy se silným příběhem a s výrazným hereckým obsazením. Debutoval filmem Amerika volně natočeným na motivy stejnojmenného románu Franze Kafky. Více na sebe ale upozornil dalším filmem Zapomenuté světlo o těžkém životě faráře, který se snaží v době komunismu zachránit venkovský kostel. V hlavní roli zde zazářil do té doby spíše komediální herec Boleslav Polívka. Poté natočil další výrazný film Je třeba zabít Sekala , jednalo se o drama z české vesnice v době druhé světové války dle scénáře Jiřího Křižana, tento film obdržel posléze deset Českých lvů. K jeho dalším známějším režijním dílům patří též film Babí léto vyprávějící o starších lidech, kteří si stále chtějí ještě užívat radosti života a také film O rodičích a dětech probírající mezigenerační vztahy. Působí rovněž jako televizní režisér, zde na sebe nejvíce upozornil televizním seriálem Záchranáři pojednávajícím o životě a práci příslušníků horské služby, tento seriál vznikl ve spolupráci mezi Českou televizi a Slovenskou televizi.

Jiří Třešňák

Jiří Třešňák byl český politik, počátkem 21. století poslanec Poslanecké sněmovny za ČSSD. Absolvoval střední průmyslovou školu chemickou. Od roku 1960 byl zaměstnancem Elektrárny Mělník. V letech 1971-1974 musel odvětví energetiky dočasně opustit. Od roku 1974 pracoval v podniku Výstavba elektráren. Od roku 1990, kdy byl profesně rehabilitován, opětovně nastoupil do podniku ČEZ, a. s. - Elektrárna Mělník, kde pracoval coby člen projektového týmu „Odsíření Elektráren Mělník II, III“. V roce 1999 se uvádí jako člen dozorčí rady firmy ČEZ. V komunálních volbách roku 1998 a komunálních volbách roku 2002 byl zvolen do zastupitelstva obce Horní Počaply za ČSSD. komunálních volbách roku 2006 a komunálních volbách roku 2010 sem kandidoval neúspěšně. Profesně se k roku 1998 uvádí jako technik, k roku 2002 coby poslanec, následně v roce 2006 jako chemik a v roce 2010 coby důchodce. Ve volbách v roce 2002 byl zvolen do poslanecké sněmovny za ČSSD . Byl členem sněmovního hospodářského výboru. Ve sněmovně setrval do voleb v roce 2006.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více