Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

V rukou bohyně

Steven Saylor

Alpress | 2004


79 Kč 49 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 394
Jazyky: česky
Překladatel: Alena Vlčková
Edice: Klokan 1279x, 4. svazek ed. Roma Sub Rosa 8x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7218-469-5 (váz.)
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Tomáš Řízek
Vystaveno: út 12. července 2022 14:10
Číslo položky: 362415

Historický detektivní román se odehrává v roce 56 př.n.l. v Římě, kde se koná soudní proces s mužem, obviněným z vraždy egyptského filozofa.
V Egyptě, který si stále ještě udržuje určitou nezávislost, panuje napjatá atmosféra. Král Ptolemaios XII. ztrácí přízeň svých poddaných a útočiště nalézá v Římě. Na uprázdněný trůn je dosazena jeho nejstarší dcera Berenice. Z Alexandrie se vydává do Říma početná delegace vážených mužů, kteří chtějí získat v Senátu podporu pro královnu. Na cestě je očekává mnoho nebezpečných situací. Řada z nich se nechá zastrašit a vrací se domů, další se stávají oběťmi agentů uprchlého panovníka. Cíle nakonec dosáhne jen jejich vůdce Dio, uznávaný filozof. V přestrojení za ženu navštíví svého dávného žáka Gordiana a požádá jej o pomoc. Zkušený a neúplatný vyšetřoval ho však odmítne a Dio se uchýlí do domu bohatého Římana, kde je v noci ubodán. Z vraždy je obviněn mladý ctižádostivý právník, jehož bývalá milenka, krásná vdova z patricijské rodiny, požádá Gordiana, aby shromáždil přesvědčivé důkazy, které by ho mohly usvědčit. S pomocí svého adoptivního syna během pěti dnů, zbývajících do začátku přelíčení, objasňuje vyšetřovatel okolnosti případu a odhaluje motivace činů i utajované temné stránky lidských charakterů. Americký autor vychází ve svém díle, psaném v ich-formě, z dokonalé znalosti antické literatury i života ve starověkém Římě.

Komentáře ke knize
Steven Saylor

Dějiny vystudoval na jihu Spojených států v Austinu na University of Texas. V současné době již delší dobu žije v kalifornském Berkeley u San Franciska. Na sxénu detektivního žánru pronikl dvěma romány Roman Blood a Arms of Nemesis, a třemi povídkami publikovanými v EQMM. Po úspěchu své prvotiny opustil předchozí zaměstnání a plně se věnuje psaní.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu