Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

V podzemí Třetí říše

Gilles Perrault

Academia | 1999

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 447
Jazyky: česky
Překladatel: Sergej Machonin
ISBN: 80-200-0750-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 2. února 2021 14:07
Číslo položky: 149564

Proti nacistické třetí říši pracovaly za druhé světové války mnohé špionážní sítě, ale žádná se nevyrovnala organizaci sovětské, kterou sami Němci nazvali Rudá kapela. Tato výzvědná síť obepínala Německo, západní Evropu a zčásti zasahovala i do tzv. protektorátu Čechy a Morava. Vybudovali ji sovětští agenti a do její činnosti zapojili i nekomunisty - Němce, Belgičany, Holanďany, Francouze, Čechy.
Rudá kapela byla nejúčinnější špionážní sítí v podzemí Hitlerovy Třetí říše. Měla své lidi na nejdůležitějších postech nacistické říše. Hitler, znepokojen úspěchem Rudé kapely, nechal ustavit speciální "Komando Rudá kapela", v jehož čele stál od r. 1943 kriminální rada SS Heinz Pannwitz. Autorovi se podařilo shromáždit unikátní svědectví členů Rudé kapely i nacistického komanda. Podařilo se mu dokonce získat svědectví jednoho z nejhledanějších mužů druhé světové války - Leopolda Trappera, "Velkého šéfa" Rudé kapely, který strávil po válce 10 let v sovětských žalářích. Jeho výpověď vnesla nové světlo na dnes už legendární příběh desítek mužů a žen, kteří riskovali životy, aby narušili Hitlerovu říši zevnitř.

Komentáře ke knize
Gilles Perrault

Vystudoval Collège Stanislas de Paris a Institut d\‚études politiques. Právník, novinář a spisovatel. Právní praxi vykonával pouze pět let, později se vrhnul na politické reportáže. Jeho román Le Secret du Jour J získal cenu od Comité d\‘action de la Résistance a byl mezinárodním bestsellerem. Kniha L\'Orchestre Rouge byla ještě úspěšnější. Několik jeho románů bylo zfilmováno.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více