Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

V nepřátelském táboře

Josef Korbel

Křesťanské sbory | 1991

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 135, [10] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Henrietta Hierwegová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-85237-05-9 (brož.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: st 5. ledna 2022 10:32
Číslo položky: 263016

"Kniha vypráví otřesný a pravdivý životní příběh autora, důstojníka Armády spásy, který byl ve svém domově v Brně zatčen komunistickou Státní bezpečností a odsouzen k dvanácti letům vězení jako "člověk nebezpečný svým silným náboženským vlivem". Neučinil nic jiného než-li to, co činí každý důstojník Armády spásy a mnoho jiných křesťanů: přinášel lidem radostnou zvěst o Boží spasitelné moci a lásce, zjevené v Pánu Ježíši Kristu.
Na základě intervence Organizace spojených národů byl po deseti letech propuštěn. O devět let později však musel svoji vlast opustit, jelikož mu hrozilo opětovné zatčení.
Příběh je mimořádně působivý tím, že z něho vyznívá bezmezná závislost na Bohu. I v těch nejtěžších chvílích a v nejhlubším utrpení mohli Josef Korbel a jeho manželka Erna zakoušet Boží ochranu, útěchu a pomoc, při čemž neuvěřitelně statečným způsobem dokázali svojí víru." (text ze zadní obálky knihy)

Komentáře ke knize
Josef Korbel

Narozen 17. 1. 1907 v Praze, zemřel v r. 2002, textilní kreslíř v továrně na koberce Klazar, důstojník Armády spásy, oběť náboženské perzekuce; sloužil v Kladně, Praze, Plzni, Ostravě, Brně; věnoval se mládeži a dětem; v roce 1968 emigroval, působil jako evangelista v USA, Austrálii, na Novém Zélandě, v Karibiku, na Havaji; po roce 1989 se vrátil do Čech.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více