Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Útěk z Osvětimi : [šokující skutečný příběh člověka, jenž unikl z pekla Osvětimi]

Andrej Pogožev

Víkend | 2015

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 208
Jazyky: česky
Překladatel: Ivan Sec
ISBN: 978-80-7433-099-5
Vystaveno: čt 26. srpna 2021 10:28
Číslo položky: 216857

V těsné blízkosti městečka na břehu Visly, 120 kilometrů od Krakova, stál největší koncentrační tábor na všech územích okupovaných Němci. Když jej 27. ledna 1945 osvobodili sovětští vojáci, našli tu několik tisíc nemocných a vyhladovělých lidských trosek, jež zázrakem přežily. Zahynul zde jeden a půl milionu lidí.
Dostáváte do rukou věrohodné a dramatické vyprávění očitého svědka, osvětimského vězně číslo 1418, kterému se jedné noci v záři světlic, reflektorů a svištění kulek podařilo uniknout jisté smrti…
Čtete svědectví o odvaze a statečnosti válečných zajatců a o zdánlivě nemožném činu, jímž byl útěk z Osvětimi. Celkem se uskutečnilo sedm set pokusů o útěk, zhruba čtyři sta skončilo neúspěšně. Dopadení uprchlíci byli obvykle ubiti a po každém útěku, který se podařil, následovalo zabíjení těch, kteří patřili do blízkého okolí uprchlíka. Autor knihy napsal skutečný příběh o útěku skupiny zajatců, kdy vytoužené svobody dosáhlo jen pět z nich.
Je to šokující a neuvěřitelný příběh člověka, jemuž se jako jednomu z mála podařil útěk z pekla. Ani pak však neměl zdaleka vyhráno…

Komentáře ke knize
Andrej Pogožev

Andrej Pogožev se narodil roku 1912 v Doněcku na Ukrajině. Před válkou pracoval jako horník a důlní inženýr. V červnu 1941 byl povolán do armády coby velitel dělostřelecké čety, ale v září téhož roku padl do německého zajetí. Strávil více než rok v koncentračním táboře Osvětim, odkud se mu podařilo uprchnout, byl však znovu zajat. I tentokrát však Němcům unikl. V roce 1943 se konečně dostal k sovětským liniím. Po válce se vrátil ke své práci jako důlní inženýr.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více