Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Únos - Odvaha uvěřit - Jacquot a anděl - Marley

Lee Child, Nicholas Sparks, John Grogan, Martin O'Brien

Reader's Digest Výběr | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 590
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Popel, Jitka Šišáková, Pavel Medek, Kateřina Sidonová...
Edice: Nejlepší světové čtení 174x, 10. svazek ed. Jack Reacher 52x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-86880-72-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 26. srpna 2021 13:27
Číslo položky: 217038

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

Tento svazek obsahuje romány:

1) Lee Child: Únos - Bývalý vojenský vyšetřovatel Jack Reacher se nikdy neváhá postavit na stranu spravedlnosti. Když si ho najme záhadný pan Lane, aby vystopoval únosce jeho ženy a dcery, využívá všech svých zkušeností, aby odhalil pachatele a našel oběti únosu. Otázkou ovšem je, zda s ním Lane hraje čistou hru.

2) Nicholas Sparks: Odvaha uvěřit - V zapadlém městečku Boone Creek se prý v noci objevují na hřbitově tajemná světla. Pro novináře Jeremyho Marshe, který vybudoval svou kariéru na nacházení racionálního vysvětlení paranormálních jevů, jsou podobné zprávy ideálním námětem na reportáž. Jeho objektivní přístup reportéra ale bere za své, když na místo přísné logiky nastoupí city.

3) Martin O'Brien: Jacquot a anděl - Když v poklidném provensálském městečku dojde hned k několikanásobné vraždě, je to pochopitelně událost, která rozvíří život všech starousedlíků. Zvlášť proto, že obětí je rodina německého lékaře, který zde žije již řadu let, a jak inspektor Daniel Jacquot brzy zjišťuje, řada místních obyvatel má dosud v živé paměti události druhé světové války.

4) John Grogan: Marley - Aby se připravili na rodičovskou zodpovědnost, rozhodli se Jenny a John Groganovi opatřit si psa. Labrador je podle odborníků ideálním psem pro začátečníky - vyrovnaný, neagresivní, inteligentní a vhodný pro výcvik. Marley, jak se štěně Groganových jmenovalo, byl sice mezi labradory výjimkou, ale jeho majitelé si rozhodně nemohli stěžovat na nudu.

Komentáře ke knize
Lee Child

Jim Grant , známější pod svým pseudonymem Lee Child, je britský spisovatel akčních thrillerů. Jeho první román Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. Jim Grant se narodil v Coventry v Anglii. Jeho otec byl státní úředník a jeho mladší bratr, Andrew Grant, je také spisovatelem thrillerů. Když Jimovi byly čtyři roky, jeho rodiče se s ním a jeho třemi bratry přestěhovali do Handsworth Wood v Birminghamu, aby mohli získat lepší vzdělání. Do svých jedenácti let chodil do základní školy Cherry Orchard v Handsworth Wood. Poté navštěvoval Školu krále Edwarda v Birminghamu. V roce 1974 začal ve svých dvaceti letech studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu, i když vůbec neměl v úmyslu věnovat se právnické praxi, a během studií pracoval jako kulisák v divadle. Po dokončení studií začal pracovat v komerční televizi. Grant byl přijat jako programový ředitel do televize Granada, která sídlí v Manchesteru a je součástí britské televizní sítě ITV. Zde se podílel na televizních seriálech jako Návrat na Brideshead, Perla v koruně, Hlavní podezřelý a Bedna. Grant se podílel na přípravě více než 40.000 hodin vysílání na Granadě a napsal tisíce krátkých reklamních a reportážních zpráv. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995 a poslední dva roky své televizní kariéry působil také jako zástupce odborů. Poté, co byl Grant v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány, protože jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. V roce 1997 byla vydána jeho kniha s názvem Jatka, a v létě roku 1998 se Grant přestěhoval do Spojených států amerických. První část jeho pseudonymu „Lee“ vznikla podle rodinného vtipu o špatné výslovnosti názvu auta Renault Le Car a druhá část „Child“ vznikla, protože si Grant přál, aby jeho knihy byly umístěny v policích v knihkupectvích mezi hvězdnými autory detektivních románů Raymondem Chandlerem a Agathou Christie. Gr...

Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Jedná se o autora řady celosvětové úspěšných románů, z nichž 8 bylo použito jako předloha k neméně úspěšným filmům, devátý právě přichází do kin. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud. Do dnešního dne vydal 18 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu. Narodil se v Omaze v Nebrasce jako prostřední ze tří dětí profesora Patricka Michala Sparkse a jeho ženy Jill Emmy Marie Sparksové. Před ním se narodil bratr Michael Earl a po něm sestra Danielle , která byla inspirací pro hlavní postavu románu Nezapomenutelná cesta. V mládí se rodina často stěhovala ze státu do státu. Studoval na Bella Vista High School, kterou ukončil na jako primus ročníku. Poté se stal studentem katolické University of Notre Dame . Hodně se zabýval sportem, konkrétně atletikou, v roce 1985 jeho tým vytvořil dosud platný rekord školy ve štafetě na 4 x 800 metrů. Studoval finančnictví a své studium zakončil s vynikajícím prospěchem v roce 1988. V roce 1988 se během jarních prázdnin setkal s Cathy Cole z New Hampshire, v červenci 1989 se vzali a poté žili v Sacramentu v Kalifornii. V následujících letech Sparks vyzkoušel řadu povolání, v roce 1993 se rodina přestěhovala do New Bernu. Zde napsal svůj první publikovaný román, The Notebook . V současné době stále žije v New Bernu s manželkou a pěti dětmi: třemi syny a dvěma dcerami-dvojčaty . Přispívá do národní a místní charity a podílí se na programu kreativního psaní University of Notre Dame. Svůj první, nikdy nepublikovaný román, The Passing, napsal v roce 1985, během studia na Notre Dame. Druhý román, The Royal Murders, napsal v roce 1989. V ...

John Grogan

Spisovatel, novinář, Místo narození: Detroit, Michigan, USA píše články pro Philadelphia Inquirer a dříve působil jako šéfredaktor časopisu Organic Gardening. Vystřídal několik zaměstnání - pracoval jako reportér, redaktor a sloupkař v různých novinách v Michiganu a na Floridě. Za svou práci získal řadu ocenění, například cenu čtenářů Amerického klubu novinářů. Žije v Pensylvánii se svou manželkou Jenny a třemi dětmi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více