Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ukvapený Sam

P. G Wodehouse, Pelham Grenville Wodehouse

Vyšehrad | 1984


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 221
Jazyky: česky
Ilustrátor: Adolf Born
Překladatel: Ladislav Smutek
Vydání: 1
ISBN: 33-676-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 47 000 ks
Poznámka: obálka Adolf Born
Vystaveno: st 28. dubna 2021 12:30
Číslo položky: 174965

Ten, kdo má rád humor britského spisovatele P. G. Wodehouse, humor nápaditý a zábavný jak staré grotesky, ten si v příběhu o Samu Shotterovi, jeho příteli, lodním kuchaři Todhunterovi, okouzlující Kay, Kláře a dalších a dalších obyvatelích londýnského předměstí přijde na své. Sam, který se ve strýcově firmě v Americe jaksi neosvědčil, přijíždí do Londýna pracovat do vydavatelství. Ale hned zkraje se začnou věci poněkud zvrtávat a komplikovat. Sam ovšem má slunečnou povahu a věří, že život je krásný. A byl by ještě krásnější, kdyby do něho nezasahovaly rány osudu v podobě přítele Braddocka a tří záhadných zlodějíčků.

Komentáře ke knize
P. G Wodehouse

Sir Pelham Grenville Wodehouse byl britský spisovatel - jeden z nejoblíbenějších anglických humoristů, mistr jazykové komiky a situačních gagů. Za svůj dlouhý život napsal více než devadesát knih. Je navíc spoluautorem dvaceti filmových scénářů a zhruba třiceti her a muzikálů. Vystudoval Dulwich College v Londýně. Po absolvování pracoval nejprve jako úředník v bance ale pak se stále více zaměřoval na novinařinu. Roku 1902 byl zaměstnán v londýnském listu Globe jako sloupkař. V průběhu života žil a pracoval v Anglii, Francii a posléze hlavně v USA, kde získal v roce 1955 státní občanství. Těsně před svou smrtí byl v roce 1975 povýšen do šlechtického stavu. Sir Pelham Grenville Wodehouse zemřel 14.února 1975 v Southamptonu, stát New York.

Pelham Grenville Wodehouse

Sir Pelham Grenville Wodehouse byl britský spisovatel. Jeden z nejoblíbenějších anglických humoristů, mistr jazykové komiky a situačních gagů. Za svůj dlouhý život napsal více než devadesát knih. Je navíc spoluautorem dvaceti filmových scénářů a zhruba třiceti her a muzikálů. Vystudoval Dulwich College v Londýně. Po absolvování pracoval nejprve jako úředník v bance, ale pak se stále více zaměřoval na novinařinu. Roku 1902 byl zaměstnán v londýnském listu "Globe" jako sloupkař. V průběhu života žil a pracoval v Anglii, Francii a posléze hlavně v USA, kde v roce 1955 získal státní občanství. Těsně před svou smrtí byl ve své původní vlasti, v roce 1975, povýšen do šlechtického stavu. Sir Pelham Grenville Wodehouse zemřel 14. února 1975 v Southamptonu, stát New York.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu