Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Učení královny Kuntí : na cestě ke Kršnovi

A. Č. Bhaktivédanta Swami Prabhupáda

Bhaktivedanta Book Trust | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 287
Jazyky: česky
ISBN: 9171493298
Vydáno v: S.l.
Vystaveno: ne 19. července 2020 15:18
Číslo položky: 109084

Na cestě ke Kršnovi.

O KRÁLOVNĚ KUNTÍ se vypráví v Mahábháratě, velkém indickém eposu, jehož hlavním námětem je spor o královský trůn, vrcholící bratrovražednou bitvou na Kurukšétře. Tato vzácná žena i v těch nejtěžších situacích dokázala najít vnitřní sílu a projít všemi životními zkouškami.

Učení královny Kuntí je prosté a zároveň vznešené. Její čistá oddanost Šrí Kršnovi ji za všech okolností ochránila před nepřízní osudu a její modlitby, obsažené v této knize, jsou pokládány za mistrovské dílo filozofického, teologického a literárního charakteru.

Uznávaný učitel indické filozofie a náboženství A. Č. Bhaktivédanta Swami Prabhupáda podrobně vysvětluje význam modliteb královny Kuntí a dává nám návod, jak toto vznešené učení uplatnit i v každodenním životě.

Komentáře ke knize
A. Č. Bhaktivédanta Swami Prabhupáda

Zakladatel-áčárja Mezinárodní společnosti pro vědomí Kršny . Jeho duchovním mistrem byl Bhaktisiddhánta Sarasvatí Thákura. Šríla Prabhupáda patřil k autorizované učednické posloupnosti Brahma-Madhva-Gaudíja Sampradája. V historii byl první osobností, které se podařilo přenést starověkou indickou kulturu do západního světa v nezměněné podobě. Šríla Prabhupáda se narodil v Kalkatě, 1. září 1896 do vaišnavské rodiny jako Abhaj Čaran De. Jeho otec se jmenoval Gour Móhan De a matka Radžaní Déví. Už když se narodil, astrolog předpověděl, že ve věku 70 let překročí oceán a stane se mocným kazatelem. Již ve věku pěti let vykonal svou první Ratha-játru s malým vozem, který mu obstaral jeho otec. Ve svých šesti letech začal Prabhupáda uctívat Rádhu a Krišnu. V letech 1916-1920 studoval na škole Scottish Churches’ College v Kalkatě. Po dokončení školy však nechtěl přijmout diplom a odmítl akademické vzdělání. Na radu svého otce se již během studia v roce 1918 oženil s Rádháraní Déví. V roce 1921 se jim narodil první syn. V té době pracoval jako asistent v Boseho laboratoři v Kalkatě. V roce 1922 se poprvé setkal s Bhaktisiddhántou Sarasvatím. Ten ho už tehdy požádal, aby kázal misii Čaitanji Maháprabhua v západních zemích. Ve stejný rok se Prabhupáda přidal ke Gándhího hnutí. Asi rok později se přestěhoval do Iláhábádu, kde si otevřel vlastní lékárnu. V roce 1925 poprvé navštívil Vrindávan. V dalších letech se vícekrát setkal s Bhaktisiddhántou Sarasvatím a pomáhal s otevíráním několika středisek Gaudíja-Mathu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet