Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Třikrát vražda z posedlosti : Cizinci ve vlaku. Houkání sovy. Posedlost láskou

Patricia Highsmith

Odeon | 1982


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 635
Jazyky: česky
Překladatel: Jarmila Svobodová, Helena Nebelová, Eva Macourková
Edice: 3x 139x
Vydání: 2
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Vystaveno: út 25. ledna 2022 11:25
Číslo položky: 272924

Kniha obsahuje tři příběhy: Cizinci ve vlaku (1950), Houkání sovy (1960), Posedlost láskou (1962).

CIZINCI VE VLAKU

Dva neznámí lidé se náhodně setkají a seznámí ve vlaku. Mladý architekt Guy by se rád rozvedl s manželkou, syn bohatých rodičů Charles nenávidí svého otce. Charles navrhne Guyovi, že zabije jeho manželku, pokud on ho zbaví jeho nenáviděného otce. Guy nevěří, že to myslí vážně, ale nakonec si vymění adresy. Po dvou týdnech se Guy dozvídá, že někdo zavraždil jeho manželku. Zabil ji Charles? Jak to celé bude pokračovat?

HOUKÁNÍ SOVY

Psychologický příběh, ve kterém je všechno zdánlivě normální, ale čím hlouběji se do příběhu noříte, tím více na povrch vystupuje temné, všudypřítomné zlo, ať již v podobě pokrytectví, chorobné žárlivosti či pomsty. Už rok žije Robert odloučen od své manželky Véronique, opustil Paříž a stal se ve Vichy technickým kreslířem. Vedle toho ilustruje knihu o ornitologii. Večer co večer se krade k domu Juliette, jíž je zcela pohlcen, skryt za stromem ji pozoruje, konečně nalézá odvahy ji oslovit...

POSEDLOST LÁSKOU

Od začátku víte, co a hlavně kdo udělal. Od začátku sledujete celý příběh i přesto tu jsou vraždy, ale hlavně výborně stupňované napětí. Pachatelem je duševně narušený člověk, který se potýká s nějakou posedlostí, případně s jiným "posedlým" člověkem nebo nějakou těžkou situací. Napětí spočívá v očekávání, co se ještě stane. Kdy už mu rupnou nervy a co kdo ještě provede. Pomalého odhalování pocitů a životů postav. Nenápadných znamení, která napovídají o tom, že něco není v pořádku. Jak se říká, za plotem je tráva zelenější a vždy se najdou lidé, kteří tomu věří.

Komentáře ke knize
Patricia Highsmith

Patricia Highsmithová, rodným jménem Mary Patricia Plangmanová byla americká spisovatelka. Proslula svými psychologickými thrillery s násilnickým obsahem a prvky černého humoru. Hned ten první, Strangers on a train, proslavil svou stejnojmennou filmovou adaptací z roku 1950 Alfred Hitchcock. Slavnou se stala rovněž postava vraha Toma Ripleyho, která se objevuje v několika jejích knihách, jimž se někdy říká "ripliáda". Z nich nejznámější - opět i díky filmovým adaptacím - je Talentovaný pan Ripley . Literární kritika vede spory o to, zda Highsmithovou vnímat jako představitelku literárního popu, či vážného umění. V mládí psala i komiksy. Knihu The Price of Salt napsala pod pseudonymem Claire Morganová a dlouho se k ní nehlásila, patrně kvůli autobiografickému lesbickému obsahu. Její životopisci ji popsali jako velmi samotářskou, obsesivní, misantropickou, krutou, rasistickou, antisemitskou alkoholičku. Kvůli své sbírce povídek Little Tales of Misogyny byla rovněž obviněna z misogynie. Na své zahradě chovala tři sta hadů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více