Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Třikrát Napoleon Bonaparte

Arthur William Upfield

Grafoprint-Neubert | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 451
Jazyky: česky
Překladatel: František Jungwirth
Edice: 3x 143x
Vydání: 2. vyd., V nakl. Grafoprint-Neubert 1. vyd
ISBN: 80-85785-27-7 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 23. června 2021 13:39
Číslo položky: 198626

Tři detektivní příběhy z exotického prostředí australského vnitrozemí:

Vdovy z Broome
Zlověstné kameny
Bony kupuje ženu

Autor ve svých příbězích neposkytuje čtenářům jen zajímavou a dramatickou detektivní zápletku, ale osobitým způsobem evokuje australskou přírodu i celkovou atmosféru kontinentu, kde technická civilizace hraničí a prolíná se s divočinou.

Upfield ve svých knihách stvořil dalšího z klasických, i když v Evropě méně známých, detektivů – inspektora Napoleona Bonaparta. (Jméno získal od pečovatelek v dětském domově podle objemného životopisu vojevůdce, který chtěl jako batole sníst.) Bony je tmavý míšenec, v kterém se snoubí aboriginské znalosti buše a civilizovaná kultura bílých přistěhovalců, díky čemuž vyřeší každý zapeklitý případ…

Komentáře ke knize
Arthur William Upfield

Narozen v Gosportu u Portsmouthu. Po studijním neúspěchu poslán znechuceným otcem r. 1911 do Austrálie, která se pak stala jeho domovem i dějištěm jeho knih. Začal od píky: byl pasákem, zlatokopem, australským kovbojem a lovcem perel. Pod vlivem australské literární renesance, vyznačující se zájmem o lokální kolorit a folklór, vytvořil svého značně originálního VD jménem Napoleon Bonaparte, syna australské černé domorodky a bělocha, a naplnil svých čtrnáct románů barvitým a sugestivním líčením australské přírody, psychologie jejích původních obyvatel a zvyků bílých osadníků i domorodců. Upfield hraje přísnou fair play klasického evropského střihu, ale často u něho převažuje zájem právě o realistické vystižení prostředí a myšlení lidí; protože však nikdy neupadá do psychologizování, jako jeho moderní ostrovní kolegové, protože knihy mají poněkud exotický kolorit a protože v neposlední řadě se v nich projevuje talent hodný vážného autora, dovede většinou udržet zájem, i když ryze detektivní napětí se z jeho románů často vytrácí. Nejznámější jsou Vdovy z Broome , Čarovná kost , Zánik jezera aj.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat